Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Savaria Colonia Streetpunk
Derkovbois

Íme egy könnyed olvasmány, egy régi interjú a Derkovbois-al.

Beküldve: 2005-10-04, 15:55

Tudom, hogy mindenki ezzel a kéréssel kezdi, de kérlek mutasd be nekünk a zenekar felállását és mesélj egy kicsit a hobbijaitokról, illetve arról, hogy a zenélés mellett mivel töltitek a szabadidőtöket, most jöhetnek a furcsa perverziók is…
Tilla: Fux: bőgő, Konténer: dob, Tilla: gitár, Dosi: ének
Dosi: Koncerteket szervezgetünk, eldumálgatunk egy hangulatos helyi kocsmában esténként. Én néha rákattanok a számítógépemre, de semmi játékfüggőség, vagy perverzió, csak rajzolgatás, ilyesmi. Közbe-közbe családi programok.

Apropó perverzió és nemiség, igaz, hogy Szombathelyen rettegnek a rendes lányos apák, amikor kiplakátozzátok a bulijaitokat városotokban, mert egyszerűen bomlanak értetek a csajok? Mit vettetek észre, több csaj rajong a zenekarért, mint fiú vagy esetleg a srácoknak jobban bejöttök?! Mi a titkotok?!
Dosi: Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, de a mi koncertjeinken inkább rendes lányos családapák vannak, ez nekünk is bejön és ez így van rendjén.
Fuksz: Fúúúúúúú, borzasztó lenne, ha csak csajok lennének a koncerten. Biztos elmenekülnénk…

A zenekar egy tagjának kivételével mindannyian Szombathely Derkovits Lakótelepéről jöttök, mesélnétek pár mondatban erről a lakóövezetről?! Mint lakótelepi lakások, ugye sok furcsa ember egy nagy házban, melyik volt eddig a legfurcsább esett ami a Ti lakóövezetetekben történt vagy házatokban?
Dosi: Úgy néz ki mint bármelyik szoc-reál lakótelep: kocka, kutyaszaros focipálya, kocka; 1-2 kóró; kocka, kutyaszaros homokozó, kocka, 1-2 kóró stb. Egy lépcsőház olyan, mint egy kisebb falu: pletykázás ezerrel és berágnak, ha nem köszönsz. Persze egy idő után már engem is kezdett idegesíteni, ha nem köszönnek (vagy csak öregszem...). Aztán mára szarok mindenre, kivéve, hogy köszönök annak a 3-4 embernek, akik veszik a fáradtságot visszaköszönni. A közvetlen szomszédunkat kivéve senkivel nem vagyunk valami nagyon jóban. Hát ez a ház egy, X-aktás ügy, mert a ház 90%-a idegen. Nem rég beparáztatott egy skizofrén, akiről nem is tudtam, hogy az, mellesleg soha nem beszéltem vele az előtt. Aztán lakik itt érdekes anyja-lánya páros, akik a kutyáikat télen nyáron pulcsiban sétáltatják. Amúgy dög unalom, alig tartogat újat… ja meg néha kiég egy Trabant a környéken, utoljára a Tilláé… hahaha!
Fuksz: Hamis az az állítás, hogy közülünk négyből hárman a lakótelepen laknak.
Két tanyasi és két telepi srácból áll a zenekar….(Hajrá PÜSPÖKMOLNÁRI KSK!!!!!!!)

Mindannyian nagy rajongói vagytok ahogy tudom az olasz és angol Oi! zenének, illetve ez a hatás le is vehető a zenétekben! Bár nem is tudom, a zenétekben van azért egy rakat jó öreg rock and rollos dög is…Miképpen tudnátok bemutatni azoknak a srácoknak a zenéteket, akik nem ismernek Titeket?
Dosi: Punk zene. Én azt mondanám, hogy jöjjön el és nézze/hallgassa meg azt. Aztán majd úgyis eldönti, hogy benn marad vagy kimegy a koncertről.
Fuksz: Hasonló zenét játszunk, mint amit hallgatunk, de nem szeretném behatárolni, mert nem látom értelmét. Maradjuk abban, hogy Rock and Roll-t…
Konti: közönségtáncoltatós, énekeltetős punk zene..

Tudom Dosi, hogy Te vegetáriánus vagy, és bomlasz a Chilis babért, de mi a kedvenc kajátok? Szerintetek a magyar konyha mennyire érdemli meg a nemzetközi elismeréseket? Szeretitek az olyan műsorokat, mint a Receptklub az RTL Klubon, azzal a Lázár gyerekkel a főszerepben? Esetleg az ott látottakat, hallottakat, elkészített ételeket ki is próbáljátok a konyhába magatokon?!
Dosi: Hát én bizti nem próbálom ki. TV-ből kevés receptet lestem még el, meg nem is nézem ezt a Lázár gyereket. Meg azt sem tudom már, hol kell bekapcsolni. Ja amúgy a chilis bab az nagyon fasza! Magyar konyha (is) jó szerintem, bár én nem követem a tradícionális vonalát. Páran biztos azt mondanák, hogy semmi közöm hozzá, mert vegetáriánus vagyok, ennek ellenére ezeket az ételeket el lehet készíteni más formában is. Természetesen hús íze az „elveszik”, de a fűszerezést azt tökéletesen meg lehet valósítani. Gulyást azt szeretem (meg a zenekarát is...), sok babbal, szójával, csípősen. Amúgy én szeretek főzni. Sajnos Nálunk nagyságrendekkel kevesebb vegi alapanyagot lehet megvásárolni, mint bármelyik szomszédunknál. Azok persze minőségben is jobbak jó pár esetben a mieinknél.
Konti: bár a kérdés, ha jól látom elsősorban Dosinak szólt, azért leírom, hogy mi a helyzet nálam.. a főzés nálam mindig a citrommal kezdődik.. leírom a citromos víz receptjét.. Veszel egy egész citromot, félbe vágod és jól kifacsarod.. facsaráshoz magas és keskeny kúppal rendelkező facsaró a legalkalmasabb.. ezután nem kell mást tenni, mint beleönteni a Citrom levét másfél liter vízbe.. hogy ki miben tárolja a nedűt, döntse el maga.. én egy üres ásványvizes flakont javasolnék..
Egyébként érdekel az valakit, hogy mit esznek a derkovboiok??

Elég sok helyen játszottatok már ahhoz képest, hogy elég friss zenekarnak számítotok a hazai színtéren, ezt természetesen a nagyszerű muzsikátoknak köszönhetitek, amivel eddig mindenkit levettetek a lábáról.
Dosi: Örülök, hogy tetszik a zenénk, de azért nem veszünk le mindenkit a lábáról. Kapunk sok negatív kritikát is, meg szimpla primó fikázást is, amik nem foglalkoztatnak minket, mert nem építő jellegűek, mindinkább egyszerűen nem jövünk be azoknak az arcoknak vagy gondolkodásmódunk miatt vagy valami más miatt. Nem is szomorítanak el minket ezek, hisz elsősorban magunknak zenélünk, és ha bejön másnak is és táncol a zenénkre, esetleg tetszik neki a szövegünk, akkor annak mi nagyon örülünk.
Konti: ahogy Dosi mondja, nekünk tetszik, amit csinálunk, és eddig minden bulinkon akadtak arcok, akiknek tetszett a zenénk.. a koncertjeink eddig nagy általánosságban jó hangulatban teltek és remélem így lesz ez a jövőben is.. és nemcsak itthon, hanem a térképen vörössel jelölt vonalakon kívül is .. persze még van mit fejlődnünk, hisz még egy éve sincs, hogy elkezdtük komolyabban. Annak nagyon örülünk, hogy sok építő kritikát kapunk akár ismerős, akár ismeretlen emberektől.. ezt köszönjük szépen és elvárnánk a jövőben is..

Mennyire érzitek magatokat részeseinek a hazai Oi! színtérnek? Sokan nem szeretik ezt a címkét még a mai napig sem, pedig a punk színtéren eléggé tisztába lettek téve az agyak…
Dosi: Részének érzem magunkat, mert úgy érezzük, befogadnak minket. De ugyanúgy a punknak is, de a kettő akár fedheti is egymást elvégre. Évek óta ezt a zenét hallgatjuk és minden vágyunk volt, hogy egyszer legyen egy saját zenekarunk, most itt van. Nem mondom, hogy teljesen az elődök zenéjét követjük, annak ellenére, hogy hatások érezhetők esetleg, és talán nem vagyunk egy kimondott Oi! zenekar, de ebben az esetben ez nem is érdekel, mindinkább az, hogy egy közösségnek a része vagyunk, és talán el is fogadnak minket oiannak amilyenek vagyunk.

Ugyanakkor rengeteg kisebb és ismeretlenebb punk bandák alakulnak szerte az országban, akik büszkén vállalják fel az Oi! címkét és igyekeznek tenni is ezért a dologért…
Dosi: Nos igen, mi is ide tartozunk egy kicsit. Nem tudom, hogy te kikre gondolsz pontosan, de itt vannak azok a csapatok is, akikkel együtt játszunk, például az Iszonyat; Bensörmens; SBD; Hírközlő Kábel…
Fuksz: Szerintem teljes mértékben egy szinten vagyunk ezekkel a zenekarokkal, és nagyon jó barátságban vagyunk velük. Én még megemlíteném a Belfegoi-t, akik sokat segítettek a zenekarnak.

Szerintetek melyik Oi! Punk buli volt a legjobb hangulatú amin Ti is felléptetek eddig?! Hol volt a leglelkesebb koncertetek?
Dosi: Az V. mézeskalács feszten nagyon jó volt a hangulat, meg egy régebbi Savaria buli is nagyon ütős volt. Aztán a Vörös Yuk-ban is volt egy jó bulink.
Fuksz: Nekem legjobban a jánossomorjai koncertek jönnek be. Nagyon hangulatosak, és sok jó haver összeverődik egy-egy buli alkalmával.
Konti: a decemberi tapolcai koncertünk is nagyon jó volt hálás közönséggel és sok jó baráttal.. a tapolcai koncerteket mindenkinek csak ajánlani tudom, mindig nagyon jó hangulat van..

Szombathelyen mennyire problémás ma punk muzsikát játszani?! Tudom hülye kérdés, hiszen az egykori SCHC közösség elég nagy volt és még a mai napig is él, mozog és dolgozik…De magatok mellett aktívak még az egykori nagy Hardcore hősök is…jelenleg hány zenekar létezik, áll aktívan a punk rock spalettán a savaria colonia területén?
Dosi: Él éldegél a színtér, de lehetne jóval aktívabb is. A régi csapatok nem nyomulnak már annyira, mint annak idején. Vannak új kezdeményezések is, de nem tudom, hogy ők mennyire szeretnének kitörni a városból. A S.F.F.-nek március végén jön ki végre a split cd-je egy olasz kiadónál. Ezen kívül készülnek az új nagylemezre. Sajnos keveset tudnak koncertezni a tagok elfoglaltsága miatt. Az Embers-nek április 3-án lesz az album bemutató partija Németországban a Beniihana Records szervezésében. A Savaria hácémetálosok ennél az istállónál szerződtek le. Sajnos a Speak Up! feloszlott, ugyanakkor a Liberal Youth újjá alakult, láthatók is lesznek a IV. Punkmaratonon. Aztán Sas mesternek van egy hácé csapata is az At Once Hero, amiben a Strong Deformity legelső énekese nyomul még. Aztán Sas keze benne van egy másik projectben a Sunshine The Breakfast-ben ahol a Egon (SFF) énekel, a vonal a korai Black Train Jackhez hasonlít. A helyi rude boyokat nem kell bemutatnom már azt hiszem. Tizenhéték remélhetőleg egy biztos pontot képeznek a színterünkön. Aztán van egy melody punkrock csapata kis színterünknek a nevük Ted’s Village. Csendes kis csapat, de azért közbe-közbe mennek koncertezni vidékre, meg beszerezhető tőlük hanganyag is vagy a weblapjukról is letölthető akár. Szeretném a koncert szervezők figyelmébe ajánlani őket! Az Under The Surface egy fiatal hate-core kezdeményezés, de sajnos sok tagcsere miatt elég nehézkes az indulás, remélhetőleg minden simán megy majd nekik. Van 1-2 punk zenekar még, akik láthatók néha.

Ha bezárnának benneteket egy villába a következő 5 személlyel melyiket szavaznátok ki legelőször…( a zenekar tagjai közül nem lehet választani!!)
a, Michelle Wild –
b, Magdi néni a Barátok Közt-ből –
c, Anett a Való Világ 3-ból -
d, Gombos Edina -
e, Stohl András ?
Dosi: Ha Stohlt kiszavazzuk, akkor a nemek aránya pont 4-4. Bár azt hiszem ekkor jönne a marakodás és összevesznénk, és talán a zenekarunk is feloszlana. Hahaha!
Fuksz: Semmi marakodás. Tietek a Magdi, a többi az enyém !!!

Egyszer volt Budán kutyavásár…szerintetek megérné szervezni még egyszer?
Dosi: Nem is mondta a Kutya, hogy csinált vásárt Budán. Nem tudom megérte-e neki, ezt tőle kellene megkérdezned. Ha megérte, akkor a helyébe csinálnék még egyszer, bár jobban bereklámoznám, hogy a vidékiek is tudjanak róla.
Fuksz: Szombathelyen nem is plakátozták ki.

Egy kérdés, ami most nagyon erősen foglalkoztat, van valamelyikőtöknek ittasan, vagy félálomban, fáradtan vagy tököm tudja tiszta aggyal, valami hülye szokása amivel képes kikészíteni embereket, ha sokáig össze van azzal zárva?
Tilla: Konti képes koncert előtt olyan hosszan pakolgatni a cineket, meg a többi cuccát hogy mindenki már majdnem föhömbölödik. A Fux ittasan azt hiszi nem hallja senki, amit mond és ezért a füledbe ordibál, és ha próbálsz hátrálni, akkor sem veszi a lapot.
Fuksz: Úgysem menekülsz!!!

Tényleg, szerintetek a büdös láb, izzadt-koszos test és a sör és borszagú lehelet mennyire férfias dolog ma 2004-ben? Szerintetek mi a nők mai ideálja egy férfiban?
Tilla: Én oian testi adottságokkal rendelkezem, hogy nem lehetek nőideál (gizda, vékony kis köcsög vagyok) ráadásul a lábam is pár perc alatt nagyon büdös lesz a bakancsban, és a sört is szeretem és a bűzös lehelet nekem sem áll jól.
Dosi: Hát hogy mi az ideál azt még én sem tudom, de állítólag majd a kiadónk megmondja és majd az image-t is megkapjuk hamarosan.
Fuksz: Néha megesik, hogy nem vagyunk rózsaillatúak, de hát rock and roll van!!!!

Még egy kérdés, erre csak az válaszoljon közületek, aki jelenleg párkapcsolatot tart fent nőnemű egyedekkel. Mennyire ciki ha egy csaj fingós? S hát szóval szerintetek gáz befingani, amikor kettesben vagytok a barátnőtökkel?
A, Tv nézés közben nem mindig de belefér egy-egy izgalmas jelenetnél
B, Ágyban könnyed regény olvasgatása vagy a Nemzeti Sport átfutása alatt szabad
C, Szexközben kötelező
Tilla: Mindig,és mindenkor büszkeséggel tölt el, ha a csajom társaságban, tv nézés közben, szex közben befingik. Egy a lényeg: Hangos legyen és büdös.
Fuksz: És utána meg kell dicsérni őket. Akkor sűrűbben csinálják!!!

Nyergeljünk át a komolyabb témákra, úgy vettem észre, hogy Te Dosi nagy Western film rajongó vagy? Melyik a kedvenc filmed? És hogy állsz a Ninja filmekkel? Régen elég komolyak voltak azok is!
Dosi: Annyira nem vagyok rajongó, de bejönnek a régi filmek. Ninja filmek faszák, mint például A részeges karate mester. Az egy hatalmas film!!! Az újak ebben a témában sem jönnek be már annyira.

Na okés, akkor tényleg, váltás…Mit terveztek a zenekarral a közeli jövőben? Valami erős megmozdulás? Album, külföldi koncertek? Tömeges öngyilkosságra való felbújtás?
Dosi: Tervek: sokat gyakorolni, új számokat írni, rengeteget koncertezni, egy albumot kihozni még idén, és közben átlépni a ketrec másik oldalát.

Mi a helyzet a futballal, hogy álltok a Haladáshoz? Jártok ki meccsekre? Nem gondolkoztatok még, hogy írtok egy dalt a Halinak?
Dosi: Egyikünk sem egy foci fan. Néha megnézünk egy angol/olasz/német bajnokit a tv-ben, de semmi több. Haladással semmi bajunk. Kijárni nem járunk meccsre, mint említettem annyira nem vonz minket, ennek ellenére Fux rágja a fülemet mostanában, hogy dobjuk már fel az unalmas életünket egy meccsel, ’szal lehet, hogy kimegyünk egyre hamarosan. Hali dalon nem gondolkoztunk még, szerintem nem is lesz. Talán egy Savaria induló...
Fuksz: Én szeretnék menni Hali meccsre, de egyedül?!?!?!
Dosi: Szerintem most szombaton Hali-Újpest-re kimegyünk. Remélem lesz szotyi...

Köszi az interjút. Valamit a végére?
Dosi: Járjatok sokat koncertre, támogassátok a fanzineket, mindig legyetek őszinték, és ne féljetek felvállalni magatokat.
Fuksz: És ne féljetek a változásoktól, meg attól a dumától, hogy: „TE NEM ILYEN VOLTÁL”!!!
Konti: Ferike, köszönjük a lehetőséget.. Mindenki vegye meg az új Nesze cd-t, ami áprilistól lesz kapható várhatóan.. Ők ugyanis egy nagyszerű zenekar..

Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk