Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Első felvonás
Perkele

Nemrég hallgattam meg egykét Perkele dalt, és a dallamos, énekelgetős, és rock-osabb elemekből kreált muzsikát egyből megkedveltem. Meg is vettem az új "No Shame" albumot, nagyon bejött ezért el is döntöttem hogy készítek a srácokkal egy interjút. Az énekes Ron villámgyorsan válaszolt is a kérdéseimre. Köszönet neki!

Beküldve: 2005-10-04, 15:15

Először is mutatkozzatok be az olvasóknak.
Ron vagyok, 26 éves, gitározom és a Perkele énekese vagyok. Rakodómunkás vagyok és természetesen Skinhead! A dobosunk Jonsson 27 éves és egy gyárban melózik, ő is Oi!-zenész! Chris 26 éves és Ő a basszerosunk. Egy üzletben dolgozik, ő amugy egy "teljesen normális ember" de Oi!-zenész és a szubkultúra része!
Mindannyian játszottunk már korábban zenekarokban, de nem voltak komoly bandáink.

A Perkele punkrock bandaként kezdte. Milyen volt akkoriban a hozzáállásotok? Inkább a politika felé hajlottatok vagy a szarok mindenre "FUCK YOU!" féle mentalitás állt közelebb hozzátok?
Mindkettő bennevolt, bár egy kicsit társadalomkritikusabbak voltunk mint manapság. Na ja, fiatalok voltunk! A dolgok sokat változnak 10 év alatt!

Mi volt az oka hogy egy Oi! Skinhead bandává alakuljatok?
Mindig játszottak skinheadek a zenekarban, egy természetes fejlődés, átalakulás volt ez. Mindig is én irtam a szövegeket és amikor az Oi!-zene nagyon nagy hatással kezdett lenni rám, ideje volt a zenét is megváltoztatni. Meg hát a kezdetektől játszottunk Oi!-dalokat szóval nem volt egy nagy menet átállni.

Mi a véleményed a svéd szintérről?
Szerintem nagyon jó de persze lehetne jobb is. Több banda kellene és helyek ahol lehet koncertezni. Itt a városunkban sok a skinhead, és egyre többen leszünk. Remélem hogy a hangszerekkel is megismerkednek sokan és életben tudjá majd tartani az Oi!-t!

Mennyire érezhető nálatok a szélsőjobboldal politikája?
Nem értem pontosan mire gondolsz, de megpróbálom kifejteni: Nem sok nácit látok felénk. Ha vannak is akkor a város másik részeiben lakhatnak, ezért nem látom őket. Ez nagyon jó a skinheadeknek a városban, úgytűnik az emebrek kezdik megérteni hogy nem kell a Skinheadeket a nácikkal egy kalap alá venni! Szóval mondhatjuk azt is hogy egyáltalán nem érezhető a szélsőjobb a városunkban.

Mit gondoltok a Midgard Söner nevű bandáról?
Amennyire én tudom, volt idő hogy szélsőjobbosok voltak és rendesen White Power bandákkal koncerteztek. Aztán az énekes, aki tényleg benne volt ezekben a náci eszmékben kilépett és egy idő óta a srácok a régi énekes nélkül politika-mentes számokat játszanak. Ennyi volt amit legutóbb hallottam róluk.

Egypár kockafejű számitogépes majom megpróbált titeket és a kiadótokat a Blind Beggar-t a jobboldalhoz szoritani. Mit szóltok ehhez?
Na ja, most mit szóljak ehhez? Épp elég szégyen hogy van aki azon éli ki magát hogy együtteseket ok nélkül a szélsőjobbhoz sorol! NEM vagyunk politikus banda és nem is leszünk soha rasszista zenekar, ottvan például a basszerosunk aki nagyon jó barátunk, ő ugye nem teljesen fehér ha-ha, ahhoz először ki kéne dobni a bandából!
Remélem egyszer az emberek megértik mi az a Perkele és nem mindenféle rosszindulatú hiresztelésekre támaszkodnak!
A Blind Beggar azért tetszett nekünk, mert akkortájt ez volt a legpolitikamentesebb kiadó, én úgy tudom. Meg szeretem is a zenekarokat akik a Blind Beggar-nél vannak! Kb ennyi amit erről gondolok.

Most kanyarodjunk a politikától a zenéhez: A hangzásvilágotok elég összetett, néhol keményebb, gyors részek (Pl. Here to stay), máshol lassabb, majdnem balladaszerű hangzás (Pl. Hope and Victory). Főleg mi az ami befolyásolja a zenéteket?
Hát igen! Sokminden befolyásolt minket, mint pl: korai Status Quo, Templars, Last Resort, Rolling Stones, Sham 69, Iron Maiden, Motörhead, AC/DC, Super Yob, Cock Sparrer és sok sok más...

Svédország a Viking-Rock hazája. Mi a szart jelent ez pontosan?
Ha-ha, énis röhögtem rajta, vicces név! Nekem a viking-rock egyszerűen Rockandroll/Punk a vikingekről és történelemről szóló szövegekkel! Szerintem a média adta ennek a műfajnak (mint sok másnak is) ezt a nevet. Na hát ilyet nem gyakran hallgatok.

A Skinhead-témákkal kapcsolatban, hallgatjátok a Skinhead kultúra fekete eredetű bandáit, zenéit is (Ska, Rocksteady, Reggae, Soul)?
Jaja! Nagyon szeretem például ezeket: The Skatalites, Toots and the Mytals, Pioneers, régi Bob Marley and the Wailers ("Simmer down"), meg sok minden mást...

Melyik bandákkal lépnétek fel szivesen, és melyekkel soha?
Templars, Super Yob, Cock Sparrer and Ac/Dc. Olyan sok van akikkel nem lépnék fel szivesen, pl ittvan pár, ha-ha: Britney Spears, Robbie Williams, Blink 182, csak hogy párat emlitsek.

Lassan végére érkeztünk az interjúnak. Definiáld kérlek ezt a pár fogalmat egykét szóval:
Patriotizmus:
Úgygondolom nagyon fontos számomra, hogy törődjek az országommal, és megmutassam a felsőbb osztályok-béli szararcoknak hogy ki az aki tényleg felépiti az országot (hát a munkások jóhogy!)! Azt gondolják hogy csak nekik áll jogukban az ország ügyeivel törődni! Nekem a patriotizmus egy érzés, és NEM egy eszköz hogy embereket az országunkból kiűzzek vagy épp távoltartsak, ezt csak a szélsőjobbos köcsögök hiszik hogy erről szól!
Working Class:
Én egy munkáscsaládban nőttem fel, és nem szeretem ha valaki a munkám miatt alsóbbrendűnek itél meg! Ez egy olyan érzés, ami ellen tényleg érdemes küzdeni!
Spirit of '69:
Ha erről olvasok, mindig ugy érzem hogy valamit elhalasztottam! De ugy gondolom hogy ma az a feladatunk hogy egy minél nagyobb és jobb szinteret alakitsunk ki!
Politikai szélsőségesek:
Mind egy szar!

Köszi az érdekes interjút, megpróbáltam olyanokat kérdezni ami még eddig nem szerepelt sehol, remélem sikerült! Valami utólsó mondandó?
Kösz az interjút, remélem tetszenek majd a válaszaink!
Minden jót, üdv!
Ron

Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk