Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Oi! Punkok Székesfehérvárról
SBD

Egy fiatal Oi! Punk csapat a Cerbona hazájából, a Videoton városából, ők is a mi színterünk fényét emelik!
Íme egy rövid interjú a csapattal, hogy Ti is megismerjétek őket!

Beküldve: 2005-10-04, 15:07

Kérlek mutassátok be a zenekarotokat, a csapat tagjait!
Turán:A zenekar 2002 nyarán alakult, még Szkendel néven. A tagok:Horváth Kornél(dob), Jurity Ákos(bass), Bakó János(gitár) és jómagam Turán Gábor(„ének”). Mind a 4-en a 80-as évek Punk zenéjét szerettük, ezért ebbe az irányba kezdtünk el zenélni. Később a Szkendel nevet túl gagyinak tartottuk, ezért változtattuk S.B.D.-re.

Honnan jött ez a zenekar név? Hallottam vagy olvastam róla, hogy a zenekar nevének köze van a sunyi lapos büdös fingáshoz, ez mennyire fedi a valóságot?
Ha-ha. Igen Silent But Deadly, egy angol szleng és azt jelenti, szellentés, mely halk, de büdös. Ezt nagyon találónak találtuk, ezért ez lett. Kevés emberhez jut el a zenénk, akihez eljut abban mély nyomot hagy.

A zenekar minden tagja tanul vagy van köztetek már olyan is aki dolgozik? Hogyan fogadják el a környezetetekben élő emberek, akik nem azonosulnak a szubkultúránkkal, azt , hogy Ti Punkok – skinheadek vagytok és egy Oi! bandában zenéltek? Gondolom elég sok konfliktusnak vagytok kitéve ezáltal?! Vagy tévednék?
Még mind a 4-en tanulunk, nem szeretnénk még dolgozni egy ideig. Konfliktusok nem igen vannak, csak az örökös értetlenkedések, hogy hogy jön össze a Punk, meg az Oi!. És most akkor mi náci Punkok vagyunk? De amikor megpróbáljuk elmagyarázni, általában süket fülekre talál. Egyikünk sem Skinhead, de természetesen szimpatizálunk velük. Nagyon tisztelem a magyar Skinheadeket, mert tényleg minden oldalról érik őket a konfliktusok.

Ha jól emlékszem, akkor Ti Székesfehérváriak vagytok…Milyen ott az Oi! Punk helyzet? Vannak olyanok –rajtatok kívül- akiket érdekel ez a dolog és felvállalják a szubkultúránkat külsőségekben?
Akik tisztában vannak a gyökerekkel és a kultúránkkal, azokat egy kezemen megtudnám számolni, de legalább vannak. Persze tele van a város magát anarchistának, meg Punknak, meg még mittomén minek valló fiatallal, de róluk inkább nem beszélnék.

Szerintetek érzékelhető valami fajta felébredés a hazai Oi! színtéren? Mit gondoltok, sikerül végre egy egészséges Oi! színteret felépíteniük a most működő zenekaroknak, fanzineknek és koncertszervezőknek? Én azt látom, hogy a legtöbb punk tart lejönni egy-egy Boiler koncertre Bp-en és ha ott is vannak a bulin, akkor nem mernek megmozdulni, pogózni…és a közönség szinte minden Oi! bulin ugyanaz és nagyon kevés új arc csatlakozik hozzánk…Pedig azt hiszem a skinhead és Oi! dolgok le lettek már tisztázva nem egy fanzineban vagy bulin!
Rohamosan fejlődik a hazai Oi! színtér és ennek nagyon örülök. Havonta 1-2 Oi! buli mindig van. Persze minden idő kérdése, de jól halad minden egy normális színtér kialakulásához. Nem tudom, miért félnek lemenni a Punkok Oi! buliba, talán megszokták, hogy aki kopasz, bakancsos, bomberes az biztos náci, és nehéz megszokni, hogy mégse. De ez el fog tűnni idővel, mert egyre több jó Oi! zenekar és buli van, ahol tényleg hangoztatják, hogy Oi!=Punk.

Ez az első zenekarotok vagy voltak már régebben is próbálkozásaitok a punk-kal?
A basszeros sráccal nekünk ez az első zenekarunk. A gitárosunk az S.B.D. mellett a Hírközlő kábelben is penget, a dobosunk pedig egy Mocsok nevezetű punk zenekarban ütötte a bőröket régebben

Merre játszottatok eddig az SBD-vel? Milyen volt a fogadtatásotok? A koncerteiteken voltak e balhék a közönség soraiban feltünő skinheadek és punkok között vagy a félre értésből odatévedt náci boneheadekkel?
Kevés koncertünk volt eddig, balhé nem nagyon volt(talán pont ezért). A visszajelzések eddig mindig pozitívak voltak. A Legtöbb buli itt volt Fehérváron, de voltunk Keszthelyen és Pétfürdőn is.

Melyik a kedvenc magyar Oi! Punk csapataitok? És miért?
Közös kedvencünk a Böiler, zeneileg és szövegileg is nagyon jók! Jancsi Red Line Offside, Kornél és Ákos Hátsó szándék fanatikusok. Én nagyon szeretem még a Derkovboist és a Guinesst is. A régiek közül: Lenin körút, ETA, Qss, 88-as Csoport. És hogy miért? Mert!

Van már valamilyen felvételetek, honnan szerezhető be vagy ha nincs, akkor terveztek e a közeli jövőben valamilyen fajta demó, stb. felvételét?
Persze, egyszer felfettünk egy próbát kismagnóval. Szar, de legalább élvezhetetlen. Természetesen jó lenne felvenni végre az anyagot, de nincs rá lehetőségünk. Majd egyszer, ha nagyok leszünk.

Mi a véleményetek a Barátok Közt című mai magyar „hardcore” szappanoperáról? Egyáltalán nézitek a TV-ben oly nagy nézettségnek örvendő műsorokat, mint Mónika Show, Balázs Show, Szeress Most, Kórház A Város Szélén, Jakupcsek, Napkelte,stb.?
Régen néha-néha néztem a BK-t, mer a Tilda mindig felizgatott. Egyébként nem érdekelnek ezek az agymosó műsorok, inkább zenét hallgatok, attól legalább nem állok meg a fejlődésben.

Esetleg inkább Való Világ rajongók vagytok? Melyik csaj lenne a való villából az amelyikkel szexuális úton közösülnétek és miért? Mi az amivel megnyerte testi vonzódásotokat? Melyik lenne az a faszi akinek szívesen levernétek egy-két fülest, lehet nő is az illető?!
Bár utálom ezeket a realiti sókat, mégis akarva-akaratlanul beléjük botlik az ember. A Lilut, meg a Nócit gerincre vágnám szívesen, ’szal nem menekülnék ki az ágyból, ha befeküdnének mellém. Viszont annak a nyivákolós kurvának elverném a kajla testét! Azt mondta a gitárosunk, hogy látta, azt a pornót, amibe az a csaj van és még a segge is szőrös. Blöeh…

Köszi ezt a rövid interjút, és a végére valami üzenet, vagy kérdés, óhaj, sóhaj…?!
Mi köszönjük az érdeklődést és a meghívást! Remélem minél előbb személyesen is találkozunk. Akit érdekel az S.B.D. az legközelebb febr. 14-én láthat minket Balatonbogláron a Derkovbois, a Csók és könny, a Semmi komoly, a Csirkepogó és a Btk társaságában. Egyébként bárhova elmegyünk játszani, akár ingyen is! STAY REBEL! STAY PUNK! Oi!Oi! Punx & Skins United

Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk