Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Bad Manners Magyarországon!

Magyarországon játszik a világ talán egyik legismertebb és legsikeresebb angol ska bandája, a Bad Manners!A buli Budapesten, november 3.án a Gödör klubban lesz,a Pannonia All Stars Ska Orchestra társaságában.Ennek kapcsán írtunk Dórával egy kisebb biográfia-szerű bevezetőt erről a remek bandáról.

Beküldve: 2005-09-02, 16:14

Bad Manners

Buster Blooodvessel- ének
Louis Cook- gitár, vokál
Dave Farren- basszusgitár
Paul Hyman- trombita
Chris Kane- szaxofon
Andrew Marson- szaxofon
Alan Sayag- harmonika, vokál
Martin Stewart- zongora
Brian Truitt- dob


A Bad Manners egy volt a sok zenekar közül, akiket a The Specials és a Ska újjászületésének mozgalma inspirált a '70-es évek Angliájában.
Gyorsan az újszerű vonal kedvenceivé váltak, a hóbortjaikkal, a hatalmas testű frontember bohóckodásával a színpadon, a jövedelemet növelte a 2 Tone Records tárasas utazásai és, hogy feltűntek a Dance Craze dokumentumfilmben.
A korai '80-as években sikerült saját albumukat kiadni, amely a "Ne-Ne Na-Na Na-Na Nu-Nu," "Lip Up Fatty," "Special Brew," és a "Can Can" című számokat tartlamazta. A '80-es évek közepén a ska őrületnek vége volt, a zenekar ideiglenes visszavonult. Csak a "Return of the ugly" - val tudtak visszatérni, a megmaradó élő látávnnyosságukkal, az újdonság hiányának dacára is. a '90-es évek közepén a ska hullám harmadik újjászületéseskor, megújulva a zenekar az érdeklődés központjába került. "Eat the Beat" 1996-ban lett forgalomba hozva és az "Uneasy Listening" követte a sorban 1997-ben, valamint néhány saját gyűjtemény a banda "csúcson lévő" éveiből.

Röviden a Bad Manners név választásásról......először Stand Back néven jelentek meg és az első koncertjeiket hippi fesztiválokon vagy éppen a Stonehange-nél adták. Doug nagy rajongója volt a Viv Stanshall és a Bonzo Dog Doo Dah Band. A banda neve volt Stoop Solo and the Sheet Starchers. Végülis a Bad Manners névvel megoldották a névválasztást és 9-re bővítették zenekaruk létszámát, csatlakozott a billntyűkhöz Martin Stuart, és a két szaxofonos, Andrew Marson és Chris Kane. A zenéjükre hatással volt a legendás blues harmonikás, Sonny Boy Williamson, Bill Haley az 50-es évek rock 'n' rolljából, Captain Beefheart és Charlie Parker.
A '80-as években, Angliában szembesülniük kellett egy bénító számla teherrel, ezért Doug létrehozta a Buster' s All Stars formációt. Ez a "külső" öszötnzött néhány Bad Manners tagot, hogy visszatérjen és újra alakítsa a Bad Mannerst, de már Paul, David, Brian és Andrew nélkül. Majd a korai 90-es években Martin Stewart és Nicky Welsh távozott a bandától, hogy csatlakozzon Pauline Black’s new Selecter formációjába, és Alan lis otthagyta a Bad Manners elhelyezkedjen David Turnernél.
A '90-es évek közepén látták a Wake Me Up For Meals, Fatty’s Back In Town, Heavy Pettin’ and Rare újra forgalomba jövetelét - jó időzítés volt, hogy az Atlanti- óceán mindkét felén turnézzanak.
Az évtized második felében Doug megnyitotta a Fatty towers éttermet. A Bad Manners alapítótagja Louis Cook elhagyta a bandát 1998-ban. Az új mileneumban újra látható volt a zenekar feltámadása a ‘Millennium Knees-Up’ című számmal. 2004 júniusában megrendezett előadáson újra megtalálta zenekarát fényesebben és erősebben, a rezeseknél: Warren Middleton a harsonánáll, David Welton szintén harosnánál , Christopher Bull a trombitánál, és Russell Sheen szaxofonon, a basszusgitáros Lee Thompson, a szintetizátoros Rikish Macwana a doboknál Russell Wynn.
Buster a csapat bohócát alakítja nyilvánvalóan nem a régi módon a egészségügyi problémái miatt. Mind vendéglátó és a zenekar vezetője Doug Trendle megállíthatatlan.

Ezt a remek bandát élőben is megnézhetik az érdeklődők a november 3.ai Gödör klubban megrendezendő bulin,amin a Bad Manners mellett a honi „sztár” ska csapat,a Pannonia All Stars Ska Orchestra is fellép. Jegyek elővételben kaphatóak…

Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk