Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
The Hotknives meet Mark Foggo

A megismételhetetlen európai turné utolsó állomása Bécsre esett, ahol nemcsak a közönség, hanem a tagok is kevésbé felejthető élményben részesültek. Mark Foggo hatvan felett fiatalokat megszégyenítő módon vetette bele magát a tíz napos őrületbe.


Beküldve: 2011-11-10, 15:27

Az előzetes információk alapján nem igazán lehetett tudni, hogy mire számítson az ember, de az sejthető volt, hogy a The Hotknives és Mark Foggo dalait vegyesen hallhatjuk majd. Aztán jött a hír, hogy a brightoni zenekar előbb lenyom egy sima koncertet, és aztán állnak össze Markkal, így gyakorlatilag két koncertet adtak volna egy este (ezért nem szerveztek egyéb előzenekart). Végül nem ez történt.

A bécsi OST Klub osztrák viszonylatban egy olcsó hely a belvárosban, ettől függetlenül igényes is, a belső területe pedig igen nagy. A koncertteremben tilos a dohányzás, igaz, ezt a koncert után már nem nagyon sikerült betartani, bár hajnalban megjelent egy biztonsági őr, aki finoman rászólt a dohányzókra. Fél 11 táján kezdődött a koncert, vagy talán egy kicsit később, mindenesetre az előzetesen beharangozottól eltérően egyhuzamban nyomták le az angolok az egész előadást. Ez azt jelentette, hogy felváltva egy-egy dalt játszottak egyszer a Hotknives, egyszer pedig Mark Foggo szerzeményei közül. Egy régi Mark Foggóval kezdődött az este, a Bumpy Airlineszal, amit a Hotknives új albumának nyitószáma, a Harsh Reality követett. Meglepő volt, hogy az About Time-ról csak egy számot játszottak (illetve még egy lett volna, a Good Decision, de a setlisttől eltérően ezt kicserélték a 2000-es In The Papers Todayre), főleg az első három stúdiólemez dalai kerültek előtérbe. Plusz az első ráadás végén a Holsten Boys, ami nagy ovációt váltott ki belőlünk a folyamatos Holsten! Holsten! kántálásakor, a zenekar nagy örömére, hálájuk jeléül a gitáros át is jött a színpad ezen oldalára elénk. Tetszett a koncertterem kialakítása, nem volt se korlát, se biztonsági sáv, így közvetlen életnagyságban lehetett csodálni a zenészeket.

Mark Foggo bár betöltötte a 61-et, nem zavartatva magát egy fekete Hooligan-atlétában lépett fel, kaméleon szemeit azonban ez sem tudta feledtetni, az este csak még jobban megerősítette, hogy ez az ember egy igazi jelenség. A koncerten szinte végig fel-alá mászkált, táncolt, grimaszolt, nemcsak énekes volt, hanem showman is. Egy lány aznap ünnepelte a születésnapját, aminek emléket állítva Mark a színpad szélére állva magához hívta őt, és csókot adott neki. Állítása szerint kedvenc száma a Hotknivestól a You Again, ezért azt Marc Carew helyett ő énekelte, vagyis énekelte volna, de nem ment neki fejből a szöveg, amit meg is jegyzett a dal után, de viccesen fogták fel: hozott egy bárszéket a színpad közepére, és a következő szám elejét azon ülve kezdte, ezzel önironikusan jelezve, hogy megöregedett, memóriája sem a régi már, de aztán gyorsan megszabadult a széktől. Egyébként nem egyedül érkezett a Mark Foggo's Skastersből, mert csatlakozott a csapathoz egy szaxofonos is, akivel már több évtizede zenél együtt Mark. Az öregség meg is látszott a fúvóson, mert úgy nézett ki, mint a ska Mick Jaggerje, de tisztességgel ő is végignyomta a koncertet. Valahol a koncert háromnegyedénél történt az emlékezetes baleset, Mark addig mászkált a színpadon, amíg egy véletlen folytán neki nem ütközött Carewnak, akinek emiatt meglazult az egyik elülső foga, egy koncert utáni fényképen pedig már ki is volt esve, úgyhogy ebből a szempontból nem épp a legjobban zárult számára a turné, de láthatóan nem foglalkozott vele, és ugyanúgy mosolyogva folytatta a zenélést, balesete például még hajnali 4-kor sem szegte kedvét, elmondása szerint egyedül a feleségét fogja majd zavarni, ha meglátja őt hazaérve (erre persze már vasárnap sor került). Ha hihetünk a pletykáknak, akkor Mark Foggo is ezen a turnéhéten vesztette el egyik fogát, amikor leesett az egyik német állomáson a színpadról, legalábbis a turné hivatalos honlapja erről árulkodik.

A koncert után, pakolászás közben a Hotknives korábbi énekese, az eddig és most is a billentyűs posztját betöltő Richard "Bosky" Allen mondta, hogy most így alakult a setlist, de legközelebb jóval több számot játszanak majd az új albumról, úgyhogy reméljük, a Hotknives (immáron Foggo nélkül) hamarosan visszatér Bécsbe, vagy valamelyik szomszédos országba (vagy akár hozzánk, hiszen itt is játszottak már). Csak győzzük kivárni.


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk