Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Larsék a Paddy-k országában
The Old Firm Casuals – Live in Dublin

Nyáron a kontinensre érkezett Lars Frederiksen, a Rancid gitárosának új zenekara, az Oi!-ban utazó The Old Firm Casuals. Augusztus elején Dublinban is felléptek, ahol ez a koncertfelvétel készült. Bár az esetek többségében nem szerencsés élő matériát kritika alá vetni, náluk több szempontból is kivételt kell tenni.


Beküldve: 2011-10-18, 18:11

Mivel egy olyan bandáról van szó, ami egy, a punk színtéren ismert zenész sideprojectjeként indult, mára azonban komplett zenekarrá nőtte ki magát, így mindenképpen egyedülálló a jelenség. Másrészt a dalok között olyan is van, ami még egy stúdiólemezre se került fel, így a nagyközönség a koncerteken kívül ezen az albumon találkozhat vele először. S afelett sem érdemes elsiklani, hogy egy viszonylag friss banda, ami mögött talán még egy év sincs, hogyan és miből állítja össze számlistáját.
A 15 dalból álló repertoár igazán vegyesre sikeredett. Természetesen megkapjuk a három kislemezen szereplő kilenc számukat; öt olyan hallható, melyekről eddig a kívülállóknak nem sok sejtésük lehetett, és egy feldolgozást is eljátszottak. Viszonylag kevés az átvezető szöveg, aminek örülök, mert azzal mindig csak az időt húzzák, sőt, az első három számot leállás nélkül játsszák, s csak ezután üdvözli Lars az ír közönséget. Ezt követi az első újdonságok-blokk, a Death Dealers és a Blood Suckers dalok eljátszásával. Utóbbi pörgősebb lett, előbbi nagyon punkos, és nem is Lars énekel, ő csak vokálozik a háttérben. Az Apocalypse Coming gitártémája egyértelműen a Rancidből lett átvéve, ez már a stúdiófelvételen is hallható volt, s itt még jobban kihangsúlyozódik. Az este folyamán fellépett az észak-ír Runnin' Riot is, őket üdvözlik az Army of One-nal, ezután következik egy hosszabb rész már ismert számokkal. Ezek közül a Lone Wolf emelkedik ki, ami már a bemutatkozó EP-n is megütötte a fülem, s azóta is kedvenc. Egyébként a dalt Roi-nak, a Last Resort énekesének írta, akivel régóta nagy cimborák, elég csak a közös Millwall-szimpátiájukra gondolni. Így talán nem meglepő, hogy egy Last Resort-feldolgozást adnak elő, a Violence in our minds-ot, ami talán már kezd kissé klisévé és megszokottá válni, mindenki tudna mondani 5 zenekart, akik játsszák ezt a számot. A koncert vége felé közeledve egy két perces beszédet tart Lars, közbeékelve, hogy még egy utolsó számot játszani fognak. A közönség néhány tagja Rancidet szeretne hallgatni, mire az énekes viccesen megjegyzi, hogy ez nem a Rancid, rossz koncertre jöttél, haver.
Kellemes kis 40 percet varázsoltak a dublini színpadra a The Old Firm Casuals tagjai, nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi saját számot össze tudnak szedni, több feldolgozásra számítottam, úgyhogy pozitívan csalódtam. Az pedig már csak hab lenne a tortán, ha a következő európai landolásukkor több időt töltenének a kontinensen!

The Old Firm Casuals


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk