Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Ben Sherman
Ben Sherman sztori

Ben Sherman volt a Mod isten... Egy ember, aki ingeket kezdett gyártani egy kis gyárban, Brightonban és elindult, hogy felöltöztesse a 60-as éveket!


Beküldve: 2011-04-12, 15:18

Alfred Benjamin Sugarman 1925 október 3.-án született Brightonban. Családja szerette volna, ha csatlakozik a családi vállalkozáshoz a "Rocco Ajándék boltjához", de Alfrednek más tervei voltak, ezért felszállt egy hajóra és egészen Amerikáig meg sem állt!
Az Államokban egy sor állást kipróbált, például dolgozott, mint ékszer eladó, pincér, dohányszedő. Majd 1953-ban elérte Los Angelest a háta mögött két megbukott házassággal, ám gyorsan meglelte és házasodott össze harmadik feleségével, Rutha-al.
Ruth apja, Aaron Minken sikeres ruha gyártó céget vezetett és felvette Alfredet, hogy megtanítsa az üzlet minden csínjára-bínjára, gyártási folyamatokra, a marketingre és az eladásra. Minken egyik üzlete az ingekre specializálódott, amely Lancia néven futott. Alfred ezeket túl konzervatívnak tartotta a saját ízléséhez és reménytelenül megpróbálta belevinni saját tervezést és ötleteit. De lehetetlen volt ezt véghez vinni, Alfred egyre frusztráltabb és unottabb lett. Ő egy szabad szellemű, egy cselekvő ember volt, mindig arra törekedett, hogy a dolgokat a legjobban csinálja!
1962-ben a Sugarman család visszatelepült Brightonba és ugyanebben az időben Alfred megváltoztatta a nevét Ben Sherman -re. Mikor Ben házassága Ruth-al véget ért, Ruth és a gyerekeik visszatértek az Államokba, Ben pedig vett egy kis gyárat a Bedford Squaren, Brigthonban. Ben Sherman elfoglalta a gyárát és el kezdte saját sorozatát gyártani ingekből és strand cuccokból.1963-ban Ben Sherman , a márka megszületett!!!
A Ben Sherman ingek egyedülállóak voltak. A különleges tulajdonságok hibátlanná tették őket. A legombolható gallér és egy plusz gomb közepén hátul is helyet foglalt. Az ing elején, a bal zseben díszelgett Ben neve, a csomagolása is megkülönböztető volt, fekete és narancssárga dobozban kerültek forgalomba.
Sikeresen elkeltek az ingjei Angliában, az Egyesült Államokban és Európában is. Az üzlet jól ment és az ingeket elkezdték hordani az akkoriban egyre inkább széles körben terjedő kultúra és stílus képviselői, a Mod-ok.  Ben nyitott egy bemutatótermet a Carnaby utcában és ez volt a szíve a "swinging Sixties"-nek Londonban. Ugyanebben az időben, 1967-ben megnyitotta saját boltját a Duke utcában, majd utána következett még két újabb üzlet, mindkettő Londonban, valamint megjelent első női és férfi kollekciója is.
A nagy kereslet miatt az eredeti Brighton-i gyár már kevésnek bizonyult, ezért Észak-Írországba települt, hogy ellássa a gyorsan növekvő piacot. 1972 decemberében a dolgozókat sokkolta, hogy Ben eladta a cégét az Észak-Írországi vállalatnak.
A következő évben Ben Sherman elhagyta negyedik feleségét, hogy elindítsa új kockázatos üzletét Ausztráliában.
1987-ben bájpász műtéte után 6 héttel Ben 62 évesen elhunyt.

Ben Sherman kifejlesztette gyökerét, hogy a neve státuszt jelentsen, de egy egész életstílus védjegyévé vált ez a márka. Az angol fiatalság körében elterjed jelenség volt Ben Sherman ruhái, majd a Modok örökbe fogadták, mint egy stílus védjegyét. A Mod mozgalom mindig arról szólt, hogy a fiatalok- stílusosak, elegánsak, vagányak, csinosak és népszeruek legyenek. A Modok megjelentek a nemzeti- és világhírekben. A média mutatta meg nekik a hírhedtség "báját", a rendőrség tette őket törvényenkívülivé, a szüleik tették őket erőszakossá.
A fiatalság a karjai közé vette és a kultúra megszületett. A Mod "divat" minden újjáéledésére Ben Sherman viselkedése és elegáns utcai viselete mindig óriási hatással volt. Ben Sherman mindig odaadóan figyelt a minőségre és a szabászat tökéletességére. Az ingjei bizonyos egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően - legombolt gallér, berakás, akasztó - azonnal felismerhetővé tették a Ben Sherman inget.
A megújult figyelem és a folytatott beruházás a tervezésbe és marketingbe, Ben Sherman , az életmód márka folytatja, hogy erősebb és erősebb legyen.


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk