Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Bootstroke interjú

Az athéni Bootstroke az európai Oi! színtér perifériájáról kitartó kapcsolatépítésének köszönhetően felküzdötte magát az élmezőnybe. Már több – Nyugat-Európán kívülinek elérhetetlennek tűnő – fesztiválon bemutatkoztak, valamint második lemezük előreláthatóan egy erős német kiadónál fog megjelenni, amely újabb sikereket vetít előre.


Beküldve: 2007-02-15, 17:06

Kérlek mutasd be a Bootstroke-ot!

 

A zenekar tagjai: Archos (ének), Kostas (giár), Adonis (basszus), Fotis (dob). 2000 körül indultunk, azóta túl vagyunk néhány tagcserén, egészen a mostani felállásig...

Elküldtétek az első lemezetek, aminek a hangzása nagyon jó, de nem értem a görög szövegeket. Írjatok arról miről énekeltek a dalaitokban!

 

Ez az első lemezünk, amit magunk adtunk ki évekkel ezelőtt. Úgy gondolom az emberek értékelték a munkánkat és pénzt áldoztak rá. A dalaink nagy része a futballról szól. Van dalunk a skinheaddé vállásról és néhány a napi problémákról vagy számos incidensről, ami velünk esett meg.


Tervezitek, hogy angolul is énekeltek majd a következő kiadványokon?

Görögök vagyunk, nincs szükségünk, hogy angolul beszéljünk, haha, de a második lemezünkön lesz néhány angol dal. Könnyebb magunkat a saját nyelvünkön kifejezni.

Elég aktív banda vagytok: jó zenekarokkal nyomultok Görögországban és egész Európában koncerteken, nagy fesztiválokon.

Minden nap ezen dolgozunk, semmi nem lesz csak úgy, vagy szerencsével. Meg kell említenünk a Volxstrum, a Stomper 98 és más bandák támogatását, akikkel együtt játszottunk, ez sokat jelent nekünk. Szeretnénk játszani, ezért folyton keressük a helyeket, ahol felléphetünk.

Dolgoztok a második lemezeteken, tudnátok írni erről? Gondolom kerestek kiadót, erre vonatkozólag van valami tervetek?

Végülis a második album ki lesz adva hosszó idő után. A felénél tartunk a megállapodásokban egy német kiadóval, de még semmi sem biztos. A dalok hasonló stílusban íródtak, mint az első cd-n. Van két angol nyelvű számunk is. A többi részletet akkor, amikor végre kiadják.

Mekkora a helyi színteretek? Remek koncerteket szerveztek a Perkelének, vagy az On File-nak…mennyi ember támogatja a rendezvényeket? Milyen típusú srácok járnak a buliaitokra? Kérlek írj más görög zenekarokról!

Nincsen nagy színterünk…nincsen sok zenekar, nincsen sok ember, de az évek folyamán egyre nagyobbá vált. A Skinhead Unity Crew egy nagy lehetőség, hogy a színtér fejlődjön. A srácok eljönnek megnézik a koncerteket, 100-an, vagy 500-an…Ez függ sok mindentől; a görög közönség elég furcs néha. Támogatnak minket a skinheadek, punkok, huligánok és casualok.

A görög színtéren jelenleg a Soberphobia és a Skin disease aktív, és itt van néhány akik már abbahagyták, vagy még csak stúdióznak, mint a Oi!Lers, Hangover, Urban Scum, és még van néhány…

A Bootstroke nem egy politkus banda, nem támogatja egyik szerveződést sem. Van ebből problémátok? Mekkora a görög balos és jobbos színtér?

Nem, nem vagyunk politikus banda, gyakran megvádolnak minket az anarchisták, hogy nácik vagyunk, a nácik meg, hogy anarchisták vagyunk, ez vicces! Skinheadek vagyunk és kész. Nem akarjuk magunkra húzni a SHARP vagy RASH jelzőt, vagy valami hasonlót. Görögország – úgy gondolom - egy állam, szocialista emberkkel és gondolkodással, így nincs sok jobboldali, és főleg nem jobbos skinhead. Abban bízunk, hogy a legtöbb skinhead tradicionális skinhead mifelénk. Nem tudunk vörös, vagy anarcho skinheadről, és ahogy mondtuk, a jobbos skinheadek kisebbségben vannak.

Az AEK Athen-t támogatjátok, de én úgy gondolom más klubbok szimpatizánsai is támogatnak benneteket. Volt valaha ebből problémátok?


Más, ha a stadionba mész és támogatod a csapatod és más, ha koncertet adsz. A srácok elfelejtik a hovatarozásukat, ha a Bootstroke-ot nézik. Oi! zenét játszunk, ami a futballról szól. Soha nem volt eddig problémánk ebből a koncertjeinken. Néha tréfa tárgya a dolog, de egy a buli része, haha

Már játszottatok Németországban és Olaszországban. Mi a véleményetek az ottani színterekről és emberekről, kaptatok inpirációt az elkövetkező anyagaitokhoz?

Nagyszerű benyomást tett ránk, hogy játszhattunk Németországban rengeteg jó bandával és Olaszországban. Németországnak van a legnagyobb Oi! színtere Európában, azt hiszem ez egy nagy dolog, hogy a Bootstroke-kal arrafelé játszhattunk. Az emberek barátságosak és támogattak minket! Mi ezt nagyra értékeljük! Olaszországban nagyszerű bulink volt, ez volt az első alkalom, amikor azt láttuk, hogy emberek görögül próbálnak énekelni!!! Úgy gondolom, rengeteg új benyomást szereztünk, ami segítség az új számainkhoz.

Nem sokat tudok a színteretekről. Van valami fanzinetek vagy webzinetek, estleg kiadó, distro? Mi a helyzet a helyi ska/reggae élettel?

Ahogy mondtuk, nem sok dolog van itt. Lessétek meg ezt a webzinet:

www.geocities.com/oigreekoiwebzine

A helyzet a ska/reggae színtérel, ugyan az, mint az Oi!-al. Néhány banda, kevés buli, és ennyi…

A Bootstroke szeretne Magyarországon játszani, de tudtok valamit rólunk?

Ismerünk néhány bandát, de ahogy mondtam, szeretnénk játszani bárhol, ahol az emberek kíváncsiak ránk. Találkozni új arcokkal, új helyekkel és új fajta sörökkel, ami elég érdekes dolog a Bootstroke számára!!!

A végére valami?

Bootstroke Hooligans...Reméljük hamarosan Magyarországon játszhatunk!

Cheers from Athens! 

Myspace elérhetőség:
www.myspace.com/bootstroke


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk