Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Retaliator interjú

A több, mint 10 éve működő brit Retaliator napjaink szigetországi színterének egyik legfontosabb zenekara. Néhány tagja szerepet vállal a Condemned 84 munkásságában is, akikhez nemcsak zeneileg, hanem mentalitásban is sokban hasonlíthatjuk őket. Az interjú nem óhajt senkit tisztáramosni, vagy befeketíteni; a döntsét rábízza az olvasóra. A sokat támadott zenekar elismeri azokat, akik harcolnak azért, amiben hisznek.


Beküldve: 2007-02-11, 20:32

 Egy tucat tagcserén estetek át az első években, de az elmúlt két albumotokon (When Duty Calls, 10th Anniversary EP) a felállás azonos. A következő lemezt is így veszitek fel, vagy terveztek változásokat, esetleg megvan a stabil felállás?

 

Nos, az új lemezfelvételt ebben a felállásban készítjük, de már keresünk egy új gitárost a következő felvételekre és koncertekre. Az ének, a basszus és a dob most már stabil, hiszen 7 éve változatlan. Csak a gitárosok jönnek, mennek.

 

A zenekar 2006-ban volt 10 éves, amit a 10th Anniversary EP-vel ünnepeltetek. Mik voltak a legjobb és legrosszabb történetei a zenekarnak az elmúlt években?

 

Sok történetet tudnánk mesélni az elmúlt 10 évből; egy könyvet kellene írnunk! Rengeteg jó kapcsolódik a koncertekhez, de egyúttal rengeteg rossz is…

 

 

2007-ben fog megjelenni egy új albumotok. Tudtok erről részleteket mondani?

 

Beyond The Cold Light Of Day lesz a címe. Ez egy 7 számos koncepciós album lesz. A könyvekhez hasonlóan, minden dal egy fejezet lesz így áll majd össze a teljes történet. A sztori két barátról szól, akik két különböző úton haladnak az életben. Lehet, hogy a saját kiadónknál adjuk ki (ASA Productions) vagy talán odaadjuk egy angol kiadónak. A művészeti munkát Ian készíti el.

 

Ki készíti a borítóitokat? Ki dönt a koncepcióról? Beszélnétek arról, mi volt az inspirációja a When Duty Calls és a 10th Anniversary albumok borítóinak?

 

Most Ian, az énekesünk készíti az összes grafikát. Az Ő nevéhez köthető ennek a két lemeznek a munkája. Már készített borítót más bandáknak, mint például a Loyalty-nak. Az inspirációt a képregényektől kapjuk, amiket gyerekként olvastunk. Ezt a témát rövid ideig futtattuk.

 

Nem éppen tipikus feldolgozás számokat tesztek a lemezeitekre. Azt hiszem a Madness feldolgozásotok jobb, mint az eredeti, a Tom Jones szám pedig gyilkos a 10”-en! Ki választja ki a dalokat? Az összes tag kedveli ezeket a számokat? Mely, más bandáktól játszotok feldolgozásokat?

 

Így van, mi teljesen más feldolgozásokat akarunk, mint a szokásos Oi! dalok. Ezeket a számokat kedveljük, és nem igazán érdekel mit mondanak az emberek. Az album címe, When Duty Calls a Chosen Men album egyik dala, ami egy több száz éves dal feldolgozása! Több száz feldolgozást játszottunk az elmúlt 10 évben, a következő bandáktól: 4-Skins, Business, Combat 84, Sham 69, Condemned 84, Exploited, Blitz, Peter & the Testtubes…és még sok mást. Egyszer szeretnénk egy Metallica dalt is feldolgozni! Hahha

 

A Retaliator egy politikailag inkorrekt banda, ami elég kemény, ha koncertezni vagy terjeszteni akarjátok a zenéteket. Az emberek sokszor azt gondolják, ha egy banda viseli, vagy használja országa zászlóját és/vagy patriótának nevezi magát, akkor ő extrém jobbos vagy rasszistának, nácinak tartják. Ti patriótának tartjátok magatokat, ami azt gondolom, azt jelenti, hogy büszkék vagytok az országotok történelmére és kultúrájára. Tuti utáljátok ezt a témát, de elég sok hülyeség kering rólatok…

 

Igen ez 100%-ig így van! Mi egy patrióta banda vagyunk, és utáljuk a politikai korrektséget. Nem igazán érdekelnek a hazugságok, amiket az emberek beszélnek rólunk. Ezek mind Anarchista Internet Harcosok. Betámadják a bandát a számítógép mögül. Ezek viccesek. Ez a dolog nem valós probléma.

Úgy látom a brit Oi! feltámad megint, a zenekarok elég aktívak. Ezt hogy látjátok?

 

Bakers Dozen, On File, Scum és a Loyalty elég jó barátaink. Mindannyian a részei vagyunk a Brit Oi! új nemzedékének és ezt együtt tartjuk. Több új banda kerül elő, mint az Overload, Churchill és a Code 1, szóval ez egy lassú feltámadás. Jó látni, hogy, hogy több régebbi banda még aktív.

 

Mi a véleményetek a legendás bandákról, akik aktívak:

Cockney Rejects:

Imádjuk a Rejects-et. Az első három lemezük lenyűgöző és nagy benyomást tett ránk.

Condemned 84:

Osztozunk a tagokon a C84-ral, így elég jól ismerjük őket. Már felvették az új számukat a Sound of Oi!-t, ami remek. Vissza a topformájukhoz!

Cock Sparrer:

Legendák.

Section 5:

Néhányszor játszottunk velük és mindig remek műsort adtak.

Business:

A legerőteljesebb benyomást tették ránk fiatalkorunkban. Nem igazán kedveljük az új stílusukat. Elismerjük Mickey-t, eddigi munkái miatt.

Resistance 77:

Egy újabb kiváló élő banda és jó barátaink.

 

Ok, beszéljünk a külföldi koncertekről. Már játszottatok a norvég idiótákkal, a Haggis-szal a Stavanger Punk-Rock Fesztiválon, többször Belgiumban a Kastelein-ben, és Spanyolországban.

 

Nagy móka volt a Haggis-szal, a dagadt disznó Ottar félelmetes, mulatságosak voltak velünk. Már voltunk Franciaországban, Belgiumban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban és Portugáliában. A külföldi bulik mindig jó mókák. Az emberek jobban élveznek minket, mint Nagy-Britanniában. Még nem játszottunk Spanyolországban, de talán hamarosan eljutunk Valenciába.

 

Szerepeltek az Anti Disco League válogatáson, amit a Templars tagjai hoztak össze és szerepelni fogtok egy másik válogatáson a Bakers Dozen-nel, a Condemned 84-ral és az On File-al. Mik ezeknek a válogatásoknak a története?

 

Nem igazán tudnék történetet hozzáfűzni. Phil Templar megkért minket, ha gondoljuk támogassuk a válogatást egy számmal, hát mi küldtünk egyet. A másik válogatás az Oi!…Fuck You!, amit Lee (a menedzserünk) állít össze és csak brit bandák lesznek rajta. A második részét jövőre adják ki, amin európai bandák fognak szerepelni. Az összes szám kimondottan csak a válogatáson lesz megtalálható, sehol máshol! Itt van néhány mutatóba:

1. Condemned 84 - The sound of Oi!

2. T.M.F - Scars
3. Superyob - Rough Justice
4. Scum - Oi mate!
5. Retaliator - Judge and jury
6. Loyalty - The Tonbridge robbers
7. The Gonads - Hey you
8. On File - Stuck in '82
9. Code 1 - Don't discriminate
10. Fatal Impact - Get a life
11. Splodgenessabounds - You've been splodged
12. Vicious Rumours - G.Y.K.D
13. Overload - Greed
14. Nobodies Heroes - Motherfuckers
15. Churchill – Revenge

 

Tudnátok valami mesélni a Tattooed Mother Fuckers-ről? (T.M.F.) Elég misztikusak számomra (eddig egy koncertjük volt, nem jelennek meg képek a zenekarról stb.). Baráti viszonyban vagytok?

 

Hahaha…igen. Igencsak baráti viszonban vagyunk a T.M.F.-szel. Várhattok a Retaliator/TMF projectre a jövőben. Már beszéltünk a közös ötletinkről. Nézzétek mega webüket: www.tattooedmotherfuckers.com

 

Több kiadó gondozta a munkáitokat. Milyen a kapcsolatotok velük, volt valaha problémátok kiadóval?

 

Csak az első kiadónkkal volt problémánk. A brit kiadó, amit Data Records-nak hívnak, velük kezdtünk. A többiekkel minden kifogástalanul működött: Pure Impact, Camden Town, Guility, Nordisc, Bords de Seine és Blind Beggar. Közben talán elkezdjük kiadni a dolgainkat a saját kiadónknál.


Azt hiszem a fanzinek és a webzinek a médiánk, de napjainkban nem igazán fontosak a srácoknak. Kedvelitek őket? Mik a kedvenc zineitek felétek és Britannián kívül?

 

A fanizne létfontosságú volt az Internet előtt. A legjobbak a British Oi!, a Running Down the Backstreet, a Rampage és a Last Chance voltak. A webzinek most fontosak, nincs kedvencünk, mind jó munkát végeznek.

 

Az interjút mindenféle politikai beállítottságú skinhead olvasni fogja. Mit üzentek, azoknak, akik támogatnak bármiféle pártot, vagy szervezetet, és hiszen az –izmusokban?

 

Nincs üzenetünk azoknak, akik támogatnak politikai szervezeteket, nem vagyunk politikusok. Ez egyéni döntés, és mi elismerjük azt, aki harcol azért, amiben hisz.

 

Befejezésül, és ha még szeretnétek mondani valamit a jövőbeli terveitekről.

 

Ok, játszunk a Concrete Jungle fesztiválon áprilisban (www.jacktheladproductions.com). A Beyond the Cold Light of Day-nek az elkövetkező hónapokban meg kellene jelennie. Itt van a Singles Collection, amit összeállítunk, és az évvégén felveszünk egy új dolgot is. Valószínűnek tartok egy Best Of cd-t is 2008 elején.

Köszönjük a támogatást!

Web:
retaliator-england.co.uk

Myspace:
http://www.myspace.com/retaliator


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk