Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Corps interjú

Az ausztrál Corps eddig egy elég ismeretlen zenekar volt a nemzetközi punk/Oi! színtéren, de remélhetőleg 2007 elején megjelenő debütáló lemezük berobbantja őket a vérkeringésbe és kiérdemlik minél több vájtfülű szimpátiáját.


Beküldve: 2007-01-05, 21:49

Az interjú Alex-szel a zenekar énekesével készült.

 

Milyen zenék inspirálták a Corps létrejöttét?

 

Amikor megalakultunk rengeteg Motörhead-et, Blood For Blood-ot és Enharjarna-t hallgattunk, ami úgy gondolom hallható a korai számainkon. Néhányan – köztük én is – egy black metal bandában, a Punisher-ben játszottunk, amikor is a metál  színtér kezdett unalmassá válni. Én és a dobos másba akartunk kezdeni, ami szórakoztatóbb. Ekkor vált a főzenekarunkká a Corps.

 

A gitárhangzásotok hasonlít a Rose Tattoo-éra, akik az egyik legnagyobb rock’n’roll legenda Ausztráliában. Fontos bandának számítanak? Vannak „követőik“?

 

A slide gitár miatt hasonló hangzásunk van, gondolok itt az első album Nice Boys című számára. Mostanában nem hallottam más Oi!/punk bandát slide gitárral Ausztráliában. Néhány bandának vannak Rose Tattoo feldolgozásai már amennyire én tudom. Egy félelmetes banda, igazán kár, hogy Pete Wells elhunyt. Azonban a banda tovább folytatja és a hangzásuk még mindig óriási az új slide gitárossal. Ismerem a Rose Tattoo basszerosát, aki a főnököm a tetováló szalonban, ahol dolgozom. 


A hatások között hivatkoztok a Condemned 84-re, szerettek más britt Oi! bandát is?

 

Néhányan a bandából szeretnek sok britt és európai Oi! zenekart. A Condemned 84 remek. Szeretem az összes régi alap bandát, mint a 4 Skins, Last Resort, Combat 84, Cock Sparrer, stb. És néhány újat, mint a Bakers Dozen, Anti Heroes. De ezenkívül mi még hallgatunk rengeteg country-t, rockabilly-t (nem az új pshycho-t) és rock’n’roll-t, amit úgy gondolok, hogy hallani lehet a dalinkon.

 

Azt gondolom, hogy a dalaitok a rock’n’roll életérzésről szólnak, de kérlek írj róluk!

 

Leginkább rock’n’roll szövegeket írunk. Már írtunk néhány poltikus szöveget, amik az új ausztrál (borzasztó) iparral kapcsolatos törvényekről és az Egyesült Államok egyeduralkodásáról szólnak. És, már írtunk néhány viking típusú dalt is, bár ezek inkább a Manowar-hoz és a heavy metálhoz közelebb vannak, mint a viking rock-hoz. A legtöbb dalunk a rock’n’roll-ról szól: csajokról, ivászatról, verekedésről stb., mert tudjuk, hogy a politikus szövegek nem változtatják meg a világot. Ha így lett volna, akkor a punk színtéren kívül is tudtak volna a Crass-ról. A politikus szövegek gyakran csak bosszantóak, így próbáljuk magunkat távol tartani ettől.




Eddig csak az ausztrál srácok ismertek benneteket, de hamarosan megjelenik első lemezetek a Rebellion Records-nál, így európai terjsztésetek is lesz, írnátok erről?

 

Úgy tűnik itt az emberek ismernek egy kicsit minket, aminek eléggé örülök! Több érdeklődö e-mail-t kapunk a portékáink iránt Európából is, viszont Amerikából nem. Nem tudunk várni az album megjelenéséig, ami a Rebellion Records-nál jön ki. Nagyon örülünk a lemeznek és a felvételnek, és reméljünk mindenkinek tetszeni fog. Majd meglátjuk.

 

Hogyan kerültetek kapcsolatba a kiadókkal? Van kontaktotok más európai kiadóval? Árdeklődnek a Corps iránt Ausztrálián kívül?


Elküldtük a demonkat a kiadóknak. Néhány visszajelzett és a Rebllion adta a legjobb ajánlatot. Szeretnénk egy kiadót Amerikában, hogy terjessze az albumot, de várnunk kell, amíg a lemez kijön Európában. Van néhány ember Japánban, akivel kapcsolatban vagyunk és kedvelik a zenénket, de ott csak ez első EP-nk elérhető.

 

Ismerek néhány ausztrál bandát: Bulldog Spirit, Marching Orders és Blurters, de azért írhatnál az ausztrál punk-rock, Oi!, hardcore színtérről néhány mondatot!


Azokat a bandákat, amiket említettél, mind a legjobbak a színtéren. Hozzátennék még héhányat, akiket érdemes megismerni, mint az AVO, Charter 77, Vae Victis, RUST, Smash & Grab és New Justice Team. A színtér rendben van, eléggé vegyesek a koncertek és az események ahol hardcore, trash, crust és Oi! bandák együtt tolják. Leginkább ezek mennek, de minden hülyeség bejön, aholis a balosok megvádolnak minden bandát, hogy ha nem énekelsz a vegan komcsi dolgokról, akkor náci vagy. Most ennek a terjedésétől szenvedünk és ez igazán szar, mert sok olyan bandával játszunk, akikről ezeket a rémhíreket terjsztik.


Mi a helyzet az ausztrál skinhead színtérrel, tudnál erről írni?

 

A skinhead színtér nem igazán jelentős itt. Többen vannak Melbourne-ben, mint az egész országban. Én Sydney-ben élek, ahol nincs sok. Nincs senki, aki magáénak tudná a skinhead büszkeséget és skinheadnek hívná magát, valamint úgy is élne, de az emberek tudják ki skinhead és ki nem skinhead. Azok a skinheadek, akik nem jobbosok, próbálnak keveredni a színtérrel és felveszik az adott stílust, ami leginkább a hardcore.


A Rose Tattoo egy kultusz banda nálatok; találkoztatok velük valaha vagy hihetetlen rock sztárok? Turnézni fognak Európában jövőre, mit gondolsz ez csak üzlet, vagy ez a rock’n’roll?

 

A Rose Tattoo hatalmas, de a földön járnak. Már játszottunk velük néhányszor Sydney-ben. A House of pain tetováló stúdióban dolgozom, ami azelőtt Pete Wells boltja volt, de ő elhunyt. Most Steve King a basszusgitáros a tulaj. Igazán jó fickók. Nem mindennapi olyan környezetben dolgozni, amit a zenekar, valamint egy már nem létező ember története vesz körbe.


Kérlek beszélj a korábbi kiadványaitokról?

 

Van egy sajátkiadású EP-nk 2004-ből Into Battle címmel és egy 2005-ös kiadvány az Itchin’ For Evil. Az EP kapható volt a Pure Impact distro-ban. Már elfogyott, már csak itt van, és az egyetlen hely, ahol kapható az az ausztrál Deadset Music. Már újranyomattuk mindkét EP-t, de mindig elfogy. Most keresünk valakit, aki újrakiadná egy kiadványon, de elég óvatosnak kell lennünk a politikai dolgok miatt. Már több érdeklődő van, de nagyon azt akarjuk (minden kiadványunkkal kapcsolatban), hogy politikiamentes legyen. Nem szeretnék olyan non-political dolgot, ami jobbra húz, én teljesen politikameneteset szeretnék.

 

Európában a balos és jobbos politikai csoportok rombolják az underground színteret, mi a helyzet Ausztráliában?

 

Ausztráliában kevés szélsőséges van és nem jelentenek különösebb veszély a színtérre. A rémhírterjsztők mindkét oldalról jönnek. A balosok a hangosabbak, hiszen ők vannak többen a punk sznítéren. Az egyetlen probléma, az hogy néhány embert igazságtalanul bélyegzenek meg a náci jelzővel, amiért nem követik az szokásos szabályokat. Általában a skinhead számít tabunak itt, ez az jelenti, hogy bármit csinálsz a skinhead kapcsolatban, azt leginkább nácinak bélyegzik, és ebbe mi is benne vagyunk, ami abszolút nem fair és teli van szarsággal. Az igazság az, hogy mi a a csajokról és az ivászatról éneklünk 99%-ban és csak az egyikünknek van borotvált feje, nem vagyunk egy kimondott skinhead banda.

 

Írtad, hogy kedvelitek a viking rock-ot, szeretitek a szövegeiket, esetleg a történelmüket?

 

Kedvelek néhány viking rock szöveget, a legtöbb inkább mitológiai, kevésbé történelmi. Szeretem a zene hangzását, jobban, mint másét. Jobban kedveltem a viking rockot, amit hallani több korai dalunkon. Nem lesz már igazán több utalás rá az elkövetkezőkben. A viking harcos dalinkban, leginkább a Manowar jut szembe, mint a viking rock zenekarok. A harci dalok leginkább mókásak, nem gondoljuk ezeket túl komolyan.

Cheers!
Elérhetőség:
http://www.myspace.com/thecorps


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk