Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Ultimatum

Az Ultimatum egy kolumbiai skinhead zenekar. Mivel már régóta levelezek az együttes dobosával, Carlos-szal, megkért rá, hogy mutassam be a zenekar profilját a magyar skinhead közösségnek is . Erre most kerül sor. A fordításért köszönet jár Razaknak.

Beküldve: 2006-05-06, 21:10

1.Röviden bemutatnád a csapatot, mióta játszotok együtt, hány évesek vagytok és valamit az albumaitokról?
Az Ultimatum 1999-ben alakult 4 barát ötletéből, Daniel basszus, Edgar ének, Mauricio dob és Oscar gitár felállásban. Ezután Carlos került a bandához és kezdett el dobolni, majd German mint énekes, így Mauricio van most a másik gitárnál, Edgar Franciaországba költözött. Mi mindannyian a tagok közül 20 és 28 éves kor között vagyunk. Jelenleg egy demónk van a címe "Chicos De Calle" amely 5 dalt tartalmaz, ezt 2002-ben rögzítettük. Először elküldtük a barátainknak Kolumbiába ezt követően pedig egész Dél-Amerikába. Köszönhetőe
n ennek a demónak rengeteg ember megismerhettet minket Dél-Amerika és Európa szerte. Ezt a felvételt  megtalálhatjátok a hivatalos oldalunkon: www.geocities.com/ultimatumpunk címen. Jelenleg  az első albumunk felvételein dolgozunk, amely tartalmazni fog néhány régi számot is. Szeretnénk kialakítani bennetek egy képet az első elkészített anyagtól az új hangzásig amit elértünk,ez megmutatja az erősebb hangzást ami jellemez minket ma mint Ultimatum. Reméljük még ebben az évben elkészülünk vele.

2. Az Ultimatum kolumbiai zenekar, ahol a népességet 58% mesztic, 20% fehér, 14% mulatt, 4% fekete, 3% kevert fekete-amerikai indián, 1% amerikai indián alkotja. Tudom,hogy a nézeteitek szigorúan antifasiszták. Voltak már problémáitok a helyi boneheadekkel az országotokban? Mi a helyzet a rasszizmussal? Tudnál nekünk írni valamit a hazai skinhead színtérről, történelem, zenekarok stb?
Az első skinheadek Bogotában 1989-ben jelentek meg RU Rapados Unios (United Skinheads) néven. Fiatal srácok vol
tak akikre hatással volt a punk és a HC. A drogfogyasztással szemben a sport előnyben részesítése jellemezte őket. Meglehetősen erőszakos magatartást tanúsítottak a gazdag, beképzelt úrigyerekek iránt, akik gyakran megfordultak a városi klubbokban.
1990-ben néhányan akik közel álltak az RU-hoz eldöntötték, hogy létrehozzák a "redskin ellenállást" (Red Skin Resistance). Tevékenységük elsősorban zenekarok alakítása, szociális munkavégzés a szegénynegyedekben és fanzinek kiadása volt.
1991-ben megalakult a REA (Rechazoa la Explotacion Animal) (Rejecton to animal Exploitation) az állatok kizsákmányolása ellen. Működésük középpontjában amit úgy hívhatnánk az "ökológiai igazságosság" áll, érdekében az erőszakra is készek mint utolsó lehetőség. 1993-ban feltűnt a GREA( Grupo de Rapados Anti-Extranjeros)(Group Againts Foreigners) akik a nemzeti-szocializmust hírdették.Teljes egészében különböztek a skin csoportoktól (Redskins,RU,REA)és ők alkották az első bonehead társaságot. Mindegyikünknek volt már gondja azoknak a boneheadeknek a legtöbbjével,mert a mi területünk (Bogotá) pestisét azok a hülyék alkotják. Ők éppenséggel egy ész nélküli mozgalom, a jelenlétük igazán nagy veszélyt jelent a városra. De a megfelelő neveléssel amit az igazi skinheadek végeznek a boneheadek ma már nincsenek annyian. Ők és még néhány másik fehér meg vannak győződve arról, hogy árják és ők az egyetlenek akiknek joguk van itt élni. De ez valami igazán nagy butaság, mert a mi országunk etnikai felépítése és  kultúrális történelme, nyílvánvalóan a legerősebben igazolja, hogy nekünk nem kellene azt gondolnunk hogy az egyik ember jobb mint a másik. Egyszerre és szinte pontosan a GRAE megjelenésekor,a skinhead szervezetek és a SHARP-ok terjeszkedni kezdtek. Elhatározták,hogy továbbviszik a SHARP-ot mint a harc egyetlen lehetséges módját a fasizmus minden f
ormája, a rasszizmus, idegengyűlölet és a szélsőséges nacionalizmus, amit a GRAE tagjai képviselnek ellen. 1998-ban a Red Skins volt tagjai álltal létrehozott RASH Bogotá (Red and Anarchists Skin Heads) egyesült a SHARP Bogotával a Skinheads Bogotá név alatt. Ezzel véglegesen megerősödött a fasizmus ellenes skinhead mozgalom a városban.

3. Mondanál nekünk valamit az ország helyzetéről? Gondolok itt a gazdasági és politikai helyzetre. Volt egy 40 éves konfliktus a kormányerők, a kormányellenes felkelő csapatok és az illegális félkatonai szervezetek között. Milyen a jelenlegi állapot? Sok dolog van még a gerillák befolyása alatt? Mekkora ereje van a vallásnak Kolumbiában?
Kolumbiát a fasizmus irányítja. Az elnök Alvaro Uribe kötelékben van országunk illegális félkatonai szervezeteivel, tehát tőle semmi jó nem várható. A helyzet el van titkolva a média által és az emberek az országban nem is sejtik, hogy ő egy rossz ember. Nem is feltételezik azt, hogy nagyon heves összetűzések vannak azokban a városokban ahol élnek.
A kegyetlenkedések azért történnek mert nagyon sok érdekeltsége van ezekben a kormánynak a pénzszerzés miatt. Emberek halnak meg minden nap az állam meggazdagodásának érdekében.Uribe elnök és az USA fizetik a háborút ami miatt szenvedünk. Ahelyett, hogy az egészségügybe és az oktatásba fektetnének amelyekre országunknak valóban szüksége van. A tájékozatlanság egy létező és hihetetlenül nagy probléma. Dél-Amerikában és különösen itt Kolumbiában.
A kellő elnyomás amelyben élnek az emberek, ennek a gerilla/félkatonai háborúnak a  közepén a farmerek rákényszerülnek, hogy csatlakozzanak ezen szervezetek valamelyikéhez, vagy elhagyják a földjeiket és mentsék életüket. Kiszorítva saját magukat a nagyvárosokba növelik a szegények  és munkanélküliek számát.
Manapság a vallás nem befolyásoló tényező a szociális probléma okozta hullámvölgyben,ami fennáll Kolumbiában, de
úgy tűnik az emberek a gondok elől elrejtőznek a kereszténységben ez is egyfajta szokás. A mindenféle bajok folytonossága előidézte, hogy mi az antifasiszták kivétel nélkül sokkal hatékonyabban informáljuk az embereket a tényekről amelyek valójában történnek. Ami távol áll attól amit a média mond.

4. Mit gondolsz a munkásosztályról? Mindannyian munkások vagytok? Hol? Mennyire nyereséges egy munkás az országban vagy Bogotában? Van néhány tagja a saját családodban? Kolumbiában nehéz az élet?
Aránylag nagy fokú a munkanélküliség az országban, mindenki közülünk keresztülment bonyolult helyzeteken, hogy tisztességes állást kapjon amiből megélhet. Jelen pillanatban mindannyian különböző tipusú munkát végzünk. Például Carlos fénymásol és egy papír-írószer boltban tevékenykedik, German mint villanyszerelő dolgozik, szóval ők képviselik a munkásosztályt a bandában. Daniel, Oscar és Mauricio ők a "munkanélküli osztály" tagjai. Oscar az egyetlen akinek több baja van ezzel mert van egy kisgyermeke és így meglehetősen nehéz munkát szerezni ahol többet fizetnek mint a minimálbér. Ilyen körülmények mellett keményebb örömtelien élni annyi pénzzel amit kizárólag a saját táplálkozásunkra és az öltözködésünkre tudunk költeni. Másrészt szert tenni egy helyre ahol élhetsz, ahhoz szinte állandóan dolgozni kell, hogy rendszeresen tudj fizetni részletről részletre és az oktatás szintén egy szörnyű rablás itt. Összefoglalva a megtakarítás eléggé nehezen kezelhető Kolumbiában. De nem szabad elfelejteni azt, hogy a jogok élvezete az NAGY.

5. Mindenki tudja, hogy Kolumbia nagy drog exportőr. Sok problémátok van nektek mint skinheadeknek a környéketeken a narkósokkal, dílerekkel, drogmaffiával stb?
Itt Kolumbiában tilos a drogfogyasztás és talán ezért ugyanez az oka annak is ,hogy annyi fiatal fogyasztó van.Nem gondoljuk, hogy az jó amikor egy fiatalkorú lelkiismeret nélkül használja őket, ez nem jó sem önmagára sem az életére nézve. Körül vagyunk véve emberekkel akik fogyasztják, tiszteletben tartjuk a döntésüket valamint nem tartjuk őket megfigyelés alatt amikor a fiú vagy lány elveszíti a kontrollját. Különösen érdekeltek vagyunk abban, hogy a döntésükkel ne ártsanak azoknak akik nem élnek ilyen szerekkel. Minden egyes tinédzser a szomszédainkban árul vagy használ drogokat, de ez igazán rejtett, így legtöbbször nem egészen tudod ki csinálja és ki nem, ez az oka, hogy soha nincs gondunk a drog dílerekkel vagy hasonlókkal. A drog valódi problémája helyhez kötött, (legalábbis a városban) a repülőtereken ahol szállítják a drogot Európába vagy az USA-ba, felhasználva nélkülöző embereket akik kockáztatják a szabadságukat a könnyű pénzkereset miatt. Azt gondoljuk ez egy nagyon személyes döntés mindenki tudja mit akar tenni a saját életéért.

6. Van kapcsolatotok skinekkel a világon? Mit gondolsz a skinhead mozgalomról világszerte? Mit szólsz a RAC bandákhoz? Szereted őket? Gondolok itt ezen csapatok zenéjére. Mi a te véleményed azokról a skinekről akik ezt a fajta zenét hallgatják?
Igen. Van már skinheadekkel kapcsolatunk Dél-Amerikában és Európában, akik feltétel nélkül támogatnak minket. Látjuk, hogy a nemzetközi skinhead mozgalom hasonló a miénkhez. Van aki részt vesz benne, mások úgy kezelik mint egy játékot és sokak számára ez jelent mindent. Tisztán látszanak a változatos ideológiai álláspontok a mozgalmunkban és a szövegeinkben az igaz gondolatokra utalunk, nem néhány örült eszmére. Mi vagyunk a munkásosztály és bármiféle gondolkozásmód, ami látszólag hatással van osztályunkra, védi az állam és a polgárság érdekeit nem elfogadott a mozgalmunkban. Mielőtt skinheadek mi a munkásosztály vagyunk és azonos okból számunkra tiszteletreméltó, ha bármelyik skin törekszik tiszteletet elérni gondolataival ennek az osztálynak a méltóságáért.
A RAC nem csak zene ami ellene van valamelyik politikai csoportnak, ez egy üzenet is ami merénylet a munkásosztály és ugyanezért a skinhead mozgalom ellen. Ez becsület kérdése és ezért nem hallgatunk ilyen fajta zenét, szándékunk következetesnek lenni a gondolatainkkal és mozgalmunkkal.

7. Most valamit a tradíciókról. Kedveled a rocksteady, ska vagy reggae zenéket? Valakire a csapatból hatással van a Spirit of 69 vagy mindannyian egyedül az Oi! zenében vagytok érdekeltek? Mondanál valamit a tradicionális skinhead színtérről az országban?
A hatvanas években legtöbben a szüleink közül hallgattak (annélkül, hogy tudták volna) néhány olyan zenét amit az első skinheadek hallgattak Európában. Zenéket mint a soul, rock'n'roll és skinhead reggae. Általában fekete zenéket és köszönjük nekik ezt, mert mi szintén annélkül, hogy tudtuk volna annak hatása alá kerültünk, amelyek ma a gyökereink. Később megismertük a punk és Oi zenét, és j
obban tudtunk azonosulni velük .Nem hagytuk magunk mögött a táncos éjszakákat, söröket, mókából ska tánccal töltöttük a barátnőinkkel. Kicsi a skinhead színtér itt Kolumbiában. Van itt néhány rude boy és jópáran akik szeretik a ska, skinhead reggae és rocksteady muzsikát. De a többi tradicionális skinhead egy kicsit elszigetelt, mert nekünk kolumbiai skinheadeknek az elhatározása fellépni a fasizmus ellen és nem lényeges szempont, hogy emiatt megsérülhetünk. Ők ellene vannak az efféle gondolatoknak, elzárkóznak, elszigetelik magukat és így igazán nincs sok mindenről beszélni velük.

8. Szereted a focit? Szurkolsz csapatoknak? Melyik csapatok ezek? Sok verekedés van a foci miatt?
Szeretjük a focit, de az országnak nem ugyanarról a környékéről valóak vagyunk így különböző csapatoknak szurkolunk. Kedveljük a Millonarios és Medellín csapatait. Vannak konfliktusok minden kolumbiai klub szurkolói csoportjai között mint a világ más országaiban és természetesen van sok összecsapás miután az emberek elhagyták a stadionokat. Mi nem osztjuk ezt a viselkedésmódot a sporttal kapcsolatban mert úgy gondoljuk sokkal élvezetesebb nézni a meccseket annélkül, hogy harcolnánk miattuk.

9. Melyik a kedvenc söröd? Mondanál nekünk néhány jó kolumbiai sörmárkát? Vannak jó kocsmák a környéken? Mi van a lányokkal? Van sok skingirl erre?
Nagyon szeretjük a nemzeti söreinket mint a Costena, Pilsen és Aguila. Kétségtelenül ezek a kedvenc söreink és tulajdonképpen van itt egy új sör amit Brava-nak hívnak, amelyik jó sörnek bizonyult, mert nagyon gyorsan berúgtunk tőle. De leálltunk az ivásával mert támogatja a bikaviadalokat amiről tudnunk kell, hogy ez a barbarizmus egyik legnagyobb formája a világban. Bogotában elég kemény munka létrehozni egy bárt punkok és skinheadek számára, mert az itteni rendőrség gyűlöl minket és amikor találnak egy helyet tömve velünk valamit csinálnak, hogy bosszantsanak bennünket legtöbbször közel jönnek a kocsmákhoz. Szerencsére a belvárosban van egy hely amit Piso
3-nak hívnak, amely találkozóhelye punkoknak, skineknek és sokfajta városi bandának akik a színterünkhöz tartoznak. Ez a hely hatalmas segítség fontos események megvalósításában mint koncertek, partik, találkozók stb. Bogotában vannak skingirlök, de nem olyan sokan mint skinheadek és valami furcsa történt sok "pipivel" mert sajnos hirtelen megszűntek skingirlnek lenni. Többen eldöntötték, hogy befejezik ezt a fajta életstílust és  barátaik házastársaiként élnek tovább.

10. Mi a helyzet a kedvenc skin bandáitokkal? Ismertek csapatokat Kelet-európia országokból?
Nagyon szeretjük az európai Oi! bandákat a klasszikusoktól kezdve mint a Cockney Rejects, Cock
Sparrer, Bussines, Blitz, Betrayed, 4Skins, Decibelios, Angelic Upstarts, Zakarrak. Kelet-európából kedveljük a Konflikt, Provocked, Klosterkeller. Dezerter, Zbeer, Grandskajaya Oborona, Elisyum, Zona A, Kolpas, Sibenica, Aurora, Operace Artaban, Carpatos, Lumpex 75, Tarakany, Korrosia Metalla...és még sok más zenekart!

11. Ok,részemről ennyi lenne, talán pár mondatot a végére?
Egy nagy ölelés minden skinheadnek Szlovákiától Magyarországig a bolygó erről az oldaláról! Megígérjük, hogy azon a napon amint van lehetőségünk élőben játszani nektek jövünk amilyen gyorsan csak tudunk és sört iszunk, énekelünk! Kapc
solatba léphetsz velünk a carloskin_oioioi@yahoo címen és emlékezz SKINHEADS AND PUNKS UNITED. Cheers, Oi!Oi!Oi!

http://www.geocities.com/ultimatumpunk/


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk