Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Janitors

Az első találkozásom a csapattal egy interjú volt, ami az UVPR fanzine-ban jelent meg, ráadásul még a ’zine bakelit mellékletén is szerepelt egy dal. Az interjúbeszélgetés nagyon szimpatikus volt, a dal a lemezen, pedig nem hogy a legjobb a válogatáson, hanem egyszerűen napjaink egyik legjobb rock 'n' oi dala, szerintem.

Beküldve: 2006-05-04, 21:06

Ti egy elég fiatal csapat vagytok, azt hiszem a magyar kölykök nem sokat halhattak rólatok. Kérlek, mutassátok be a zenekar történetét, beszéljetek arról milyen kiadványaitok jelentek meg eddig, milyen stílusban utaztok és bármit, amit fontosnak tartotok!
Cherry Boy: Nos, mi Franciaországból származunk, Oi! zenét játszunk a '70-es évek punk érzésével. Nem érdekel minket a politika nagyon, bár mi erősen antifasiszták, antirasszisták vagyunk. Első fellépésünk 2003 nyarán volt. Egy demónk került kiadásra ugyanekkor, és a közelmúltban megjelent egy EP-nk a Une Vie Pour Rien? kiadó segédletével. Hamarosan jövünk Kelet Európába pár fellépés erejéig. Azt gondoljuk nagyszerű lesz. (Azóta a fellépés megtörtént fantasztikus volt, és megjelent egy split 7" a Lutece Borgia-val közösen. -Dosi)
Miről szólnak a szövegek? Találkozhatunk-e közvetlenül a nézeteitekkel a zenekar szövegvilágában?
Tino: Mint egy alap Oi! banda mi is benne vagyunk a sztereotípiákban, szóval dalolunk a sörözésről, ivászatról, meg a piálásról, eredeti, nem? Különben azért vannak dalaink a munkások jogairól, munkásemberek helyzetéről általában, milyen gondterhelt... Azonkívül van dalunk milyen is tud lenni az unalom, no meg hogy a politika milyen unalmas tud lenni függetlenül, hogy jobbos az vagy balos. Nem hiszünk vezetőkben, abban az esetben sem, ha vallásról van szó.
Meséljetek nekünk La Rochelle-ről, a városról, ahol felnőttetek és éltek! Milyen az élet arra? Milyen az emberek mentalitása? Milyen különbségek vannak a mindennapi életet, a szintért, a hozzáállást nézve La Rochele és a fővárosotok Párizs között?
Cherry Boy: Az élet eléggé kellemes mifelénk, annak ellenére is, hogy az emberek eléggé bogarasak, bolondok, ahogy a világ többi helyén. Meggondolatlanok és nagyon gyorsan haladnak a semmi felé. La Rochele egy eléggé kicsi város, ahol az emberek azt hiszik, hogy ők a világ közepe, és ott van Párizs, egy öreg és piszkos város, ahol az emberek ugyancsak azt hiszik, hogy ők a világ közepe... Párizsban több csaj van, de messze vannak a csinos La Rochelliketől.
Tino: Bazd meg Párizst és a szappanopera-szerű skinhead színterűket. Mindannyian tudjuk, hogy La Rochelle a legjobb hely!!!
 Javítsatok ki, ha tévednék, de ti skinheadnek valljátok magatok, igaz? Méghozzá - hogy röviden fejezzem ki magam- a tradicionális vonalból. Kicsit mutassátok be a színteret, milyen is felétek, és milyen a kapcsolata más közösségekkel?! Gyakran játszatok hardcore vagy punk bandákkal?
Cherry Boy : Nos én nem vagyok skinhead, nekem van hajam! A 3 másik az kopasz. Nem sok jó Oi! banda van Franciaországban, így mi sokat játszunk más műfajban utazó csapatokkal, mint punk, psychobilly vagy ska. Játszok még néhány zenekarban, de a Janitors az egyetlen Oi! ezek közül, a többi az punkrock vagy garage.
Romano Italo bOi: Én egy öreg iskolás skinhead vagyok, úgy értem a 70-es évek szellemével. Nem vagyok érintett a hardcore ügyekben, csak a rock 'n' roll érdekel és a jamaikai dolgok.
Tino: A francia skinhead és punk szintér elég nagy, de a politika miatt eléggé rohad, főleg Párizsban. Az emberek egyre dühösebbek emiatt. Egyszer barátok voltak és most ellenségeskednek, elég ostobák. Különben van amúgy sok barátunk, társunk a különböző műfajú színterekben, mint psychobilly vagy rockabilly, garage rock, esetleg old school hardcore annak ellenére, hogy nem jön be. Tisztelem mások közösségét, színterét. ez nem azon múlik, hogy te skinhead vagy-e vagy sem, hanem hogy jó arc vagy-e.
Skinheadeknek mindig vannak mániái, például konfrontálódni a hippikkel. De nem is tudom, léteznek ezek még napjainkban is? Különben is, mit gondoltok ezekről a skinhead sztereotípiákról: foci, sör, stb...

Cherry Boy : Nem érdekel a foci, viszont a sört szeretem!! A hippik hülye majmok, akik sohasem értettek meg semmit, hál isten nem sok van belőlük, szóval ez király. Általában a hosszú hajú pasik amúgy is idióták szerintem.
R.i.b.: Azt gondolom a hippik még mindig léteznek és nagyon szúrja a szemem. a sztereotípiákról csak annyit, hogy skin vagyok, imádom a sört és az A.S. Romának szurkolok!
Tino : Én is egy kibaszott sztereotípus vagyok, nekem ez így jó. Része vagyok egy élő kultúrának. Szurkolok a Paris Saint Germainnek. Utálom az olasz csapatokat, nem tudják hogy kell játszani az igazi focit, csak szimulálni tudnak, meg azt, hogyan kell a földre esni, aztán meg sírni a bírónak. Mint a cicamicák...
Naná mi alkeszok vagyunk, szeretünk sokat hülyéskedni, meg balhézni, különösen hippikkel. Nos szerintem hippik léteznek, no nem a hagyományos formában, hanem ebben a techno, meg szabad party mozgalomban. A mozgalmuk nagyobb részét elkényesztetett kis gazdag hülyegyerekek teszik ki, akik lázadónak állítják be magukat, holott csak átkozott birkák egy nagyobbacska ketrecben. Na ők képviselik a hippiket napjainkban, egy tömeges "dejófejvagyok" média attitüdel a birtokukban. Szaros paraziták, akik állandóan csak panaszkodnak, de semmit nem tesznek a helyzet javítása érdekében. Jól megérdemlik, hogy az ember tökön rúgja őket. No itt egy kis utálat a szerelem parádéjukhoz.
A fanzine előző száma tartalmaz néhány jó kis olasz receptet. Van esetleg nektek valami jó kis ételkülönlegességetek a francia konya világából? Ha igen, akkor áruljátok el a nevét, és hogy miből áll! (És ha még sikerül pár receptet összegyűjtenünk a nemzetközi szintérről, akkor talán piacra dobjuk a Cookin' Class kiadványunk. Hehehe)
Cherry Boy : Francia omlett: vegyél két tojást, törd fel egy tálban, verd fel villával, süsd pár percig és kész. Ízes francia ínyenc.
R.i.b.: La Reblochonnade: Tegyél néhány szelet füstölt sonkát egy tányérba. tegyél rá pár szelet paradicsomot, majd erre rakd a két felét a "reblochon"nak (ez egy francia sajt). Ezt az egészet tedd sütőbe és pár percig süsd. Miután a sajt kicsit megpirult, azt hiszem ez vagy 15 perc, akkor tegyél rá ecetes uborkát és már kész is!

Tino: Forralj vizet, majd tegyél bele nudlit. Forrald 10 percig. a nudlit tálald néhány szelet szalonnával, amikre tegyél sajtot, ementálit, majd fogyaszd el egy pohár olcsó francia és rossz minőségű bor társaságában. Ez egy tipikus munkás (szakács) osztály fogás egy kemény hónap végén.
Rövid választ várok a rövid kérdésekre:

 -Ki ült melletted mikor utoljára voltál moziban?
Cherry Boy : A csajom.
R.i.b.: A csajom.
Tino : Oké, öntsünk tiszta vizet a pohárba. Mi mind retardált tinédzserek vagyunk, akik csajokat szednek fel, és moziba viszik őket. a válaszom: egy lánnyal.
-Melyik film volt?
R.i.b.: A bukás. Frankó német film Hitler utolsó napjairól.
Cherry Boy : néhány idióta francia film.
Tino: A bukás, nagyon jó volt.
-Mikor voltál dühös utoljára és miért?
R.i.b.: én sohasem idegeskedem, mert én hiszek Budhában. UUUUUUUUUmmm!
Cherry Boy : Én viszont mindig ideges és dühös vagyok. És nehezen kezelhető. Rossz vagyok! Rossz vagyok! Rossz vagyok! Grrr!!!
Tino : Nem is emlékszem, állandóan az vagyok. Utoljára talán arra a ribancra aki valami nemzetbiztonsági tanácsadó vagy mi a fene az Egyesült Államokban. Ő volt az, aki arról beszélt, milyen károkat okozott a Cunami Kelet-Ázsiában. Azt mondta, hogy ez egy jó alkalom volt arra, hogy igazolják azt, mennyire szolgálat és segítőkész az USA kormány, ha a szegény országokról van szó. Kibaszott szajha!
-Utolsó könyv amit olvastatok?
R.i.b.: Egy unalmas francia könyvet.
Cherry Boy : Freaud beszél a szexről.
Tino : Orwell, Sajnos nem tudom angolul a címet, de franciául. "Dans la dèche à Paris et à Londres" (Csavargóként Párizsban, Londonban - podravka)
-Az utolsó zene, amit hallgattatok, ami nem skin/punk/hc volt?
Cherry Boy : Sok '60s Garage zenét tolok, és mindannyian sokat hallgatunk Rockabillyt, Psychobillyt, szeretjük a régi ska melódiákat is olykor!!! Csak néhány név: Garage cucc : Sonics, Seeds and Back from the Grave comps, Psycho : Batmobile, Mad Sin, The Quakes, Ska : Judge Dread, Laurel Aitken, Skatalites.
R.i.b.: Nálam szintén ez a helyzet.
Tino: Azthiszem mindannyian így vagyunk ezzel. Az utolsó zene, amit hallgattam az egy francia garage/surf banda volt.
-Mit ittatok és kivel, mikor utoljára pokolian berúgtatok?
Cherry Boy : A múlt szombaton volt, mikor a Lutece Borgia-val játszottunk Normandiában. Marha sok sört megittunk, aztán a srácok készítettek nekünk egy saját alkoholos specialitást. Alig bírtunk megállni a lábainkon, másnak meg kicsit a belsőnk összezavarodott.
Tino: Tegnap éjszaka, mikor a Nanoned skinhead társasággal mulattunk egy koncerten. Néhány psychobilly banda játszott és a basszerosunk csapata is a Demented are Go.
-Mi álmaitok vidéke, ahova szívesen elutaznátok egyszer?
R.i.b.: ROMA! TI AMO!
Cherry Boy : Azthiszem, az a sziget, ahol a lányok gyönyörűek és mesztelenek és nem tudnak férfiakról, és csak rám várnának, hogy eláruljam nekik mit is jelent férfinek lenni valójában. Remélem a barátnőm nem olvassa ezt az interjút. :-)
Tino : Egy sziget, majd visszamennék a szülőhazámba Tajvanra.
-Mi a kedvenc francia sajtotok? Ha van olyan...
R.i.b.: Le reblochon természetesen!
Cherry Boy : Azokat szeretem, amelyek büdösek. Sok van olyanból Franciaországban. Szóval a chèvre, camembert, reblochon stb...
Tino : illatos, mint a lányok, a legjobb sajt mindig az iullatos!!!
- Valóban, a francia stajtnak nagy tradiciója van, igaz? Van valami olyan tradíció amúgy nálatok, amit igazán utáltok vagy szerettek?
Cherry Boy : Nagy tradíciója van a csinos lányoknak errefelé, és mi ezt szeretjük is, de azt is hallottuk, hogy a lányok felétek is nagyon csínosak. Ezt ellenőrizni fogjuk!
Tino: Gyönyörűek a lányok, az biztos! A legszebbek a világon, főleg az én kedvesem! Mi tesszük őket széppé csakúgy, mint a futballt fantasztikussá, és van sajtunk, aminek sehol máshol nincs ilyen szaga...
La Rochelle nagyon közel van a tengerparthoz. Gyakran töltitek ott az időtök? Mit csináltok ha arra jártok? Milyen a hangulat arra felé? Milyenek az épületek, a környezet, a habitus....???
Cherry Boy : Már 2 éve, hogy nem mentem le a tengerpartra. De jó volt stírölni a bikinis csajokat, mikor kölyök voltam. La Rochelle egy nagyon frankó város, de kicsike és épp ezért megvan ennek a hátránya is... például nem igazán lehet berúgni hétfő este.
Tino : Kis város, igaz, de nagyon szép. Régi, középkori épületekkel tarkítva. A tengerpart meleg és barátságos nyáron csak a turista túl sok. Valaha lejártunk berúgni éjszakánként, persze mikor fiatalabbak voltunk és hülyébbek.
Hamarosan felléptek Magyarországon. Mit tudtok Magyarországról és a színtérről? Hogy képzeled el a koncerteteket?
R.i.b.: Csak néhány pornó filmet ismerek (na tessék - Dosi). Szóval remélem sok olyan szép csaj lesz a buliban.
Tino: Csak a Böilert ismerem, ami egy nagyon jó banda, meg a Derkovbois / Youngang splittet. Azt hiszem a koncert hatalmas lesz. Sok ember, sör és r'n'r.
Ha netán a magyar srácok szeretnének egyet lestoppolni, és kirándulást tenni felétek, találhatnak esetleg valami frankó foglaltházat, ahol meghúzhatnák magukat egy hétre? Milyen amúgy a foglaltház kultúra felétek? Tudnátok esetleg ajánlani valami jó kollektívát, aki esetleg be is tud segíteni egy ilyen nyaralás nyélbe ütéséhez?
Cherry Boy : Nincsenek foglaltházak mifelénk. Francia emberek nem igazán értik ezek lényegét. Van pár hely, amit foglaltháznak hívnak, de gyakran ezek hippi punkok irányítása alatt vannak. Tipikus vesztesek, akik azt állítják magukról, hogy a művészetnek élnek meg a "kultúrának", de egy koncertet képtelenek megszervezni, csak szívnak egész nap, és persze lehetetlen volna velük egy fedél alatt aludni, mert már most túl sokan laknak egy kócerájban... Voltam pár nagyon jó foglaltházban Németországban. Mint amikor Düsseldorfban játszottunk a másik bandámmal a Flying Ovewr-rel az AK 47 klubban. Nem tudom hallottál-e már róla, de az egész utca egy squat. Ott minden tiszta, és minden lehetőség adott ott egy látogatónak. Sok balhéjuk volt a rendőrséggel, mikor elkezdték üzemeltetni még a '80-as években, de mára békében élnek és rengeteg punk rock koncertet szerveznek. De az ugye Németország...
Tino: Valóban elég szarul szervezettek itt a squatok, és drogos hippi punkok meg crustyk lakják. Figyelemre sem méltó. De ha szeretnéd magad valahol meghúzni, akkor mindig van esély ara, hogy találsz r'n'r arcokat, akik segítenek valamit keríteni!!! Vendégeket szívesen látják!
Beszéljünk arról, hogy hol töltöttétek a Szilvesztert. Mit szoktatok ilyenkor csinálni?
Cherry Boy : Én Berlinben voltam a barátnőmmel. Meg sok sörrel meg nagy ízletes kolbászokkal.
R.i.b.: Én és Lolo La Rochelleben voltunk barátokkal. Ilyenkor mi mindig valami spéci kaját eszünk meg különleges piákat. Nagyon jó volt.
Tino: Nos, uncsi volt, megin bebasztunk.
Mik a tervek 2005-ben?
Cherry boy : Turné keleten, még több koncert és még több lemez!
R.i.b.: új 10" vagy talán egy LP? Ez még titok!
[A következő kérdéseket a márciusi koncert után készültek – podravka]
Mesélj! Hogy éreztétek magatok a turnétok magyar állomásán?
Cherry Boy : Magyarország nagyszerű volt, általában az egész turné szuper volt, egyszerűen vidám és hát sok sört is megittunk (tényleg rengeteget, ennyit soha életemben nem ittam, mint ebben a pár napban. És nem is fájt a fejem meg gyomorbajaim sem voltak. Komolyan!). Aztán sok nagyszerű emberrel, bandákkal találkoztunk. Sokféle dolgot kipróbáltunk, és hát egyszerűen egy nagy móka volt az egész!
Hogy tetszettek a magyar lányok?
Cherry Boy : Hát azt kell mondjam, hogy a cseh lányok nagyobb benyomást tettek rám. Átlépted is valaha a német cseh határt? Nos, ha még nem tudod, bordélyok vannak egész végig. Kis kedves házikók teli szőke szépségekkel, akik mind Cherry Boyt akarták az ágyukba. Bámulatos! Szóval a magyar lányok is nagyon csinosak, de azért még mindig a francia lányokra esküszünk. Talán erről szól ez az egész „Európa dolog”: azon országok csoportosulása, ahol a legjobban kinéző nők vannak!!! Ha ez így van, akkor én "Igen" voksot adok le!!! [Ezt nem nagyon értettük, de talán az éppen aktuális európai alkotmányra gondolhatott Cherry Boy – podravka & bálint]
Kóstoltatok valamilyen sajtot mikor itt jártatok?
Cherry Boy : Egy sült sajtot kóstoltunk, ami elég finom volt. De azt hiszem ezt nem Budapesten vettük, hanem valahol útközben Brno-ból. Nagy kajások vagyunk, mindig szükségünk van a sok zabára, és mivel a magunk fajta r'n'r sztárok több millió dollárt keresnek minden este így 2-3 adagot is vettünk fejenként. Teljesen tele ettük magunk.
Mond el nekünk mi volt az a három szürnyűség és három gyönyörű dolog, ami történt veletek a turnén!
A rosszak:

1. Állandóan bírkózni 4 skinheaddel ezen az egész hosszú héten. (tudod, én nem vagyok skin), néha már kicsit furi volt... vagy hogy fejezzem ki magam.
2. Végignézni az egész San Ku Kai részeket a buszban. (Mer ez egy fasza kis busz volt. DVD lejátszó is volt benne. Nem tudom Ben hol szerezte ezt a buszt.). Ahogy néztük a filmeket néha már hányingerem volt a buszban, de nem bírtam levenni a szemeim a japán szuper hősről.
3. Az alvás egy kissé bogaras/őrült helyen Lipcsében, ahol marhára hideg volt.

A legjobbak:

1. Átlépni a német cseh határt. Már tudod, hogy miért.
2. Játszani azokon a sok bolondos helyeken, ahol mentünk befelé Prágában a fiúkkal..
3. Aludni Lipcsében, ahol totálisan berúgtunk. És az a hatalmas moon stompin' skanking parti a budapesti koncert után. Nagyszerű '60-as évekbeli muzsikákra... mindig fantasztikus!
Ha visszajöttök egyszer, mi az amit be szeretnétek még pótolni?
Naná hogy visszamegyünk egy nap! A legfontosabb, hogy újra veletek legyünk és sörözzünk, rockoljunk, nagyokat dumáljunk veletek és a csajszikkal és egy nagy ska parti újra!
cheers és ölelés!!!
 

Kontakt:

http://www.myspace.com/janitors17

janitors17@hotmail.com

 

(Forrás: Sound of the Streets #2)


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk