Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Jesus Skins

Sokan kíváncsiak arra, hogy mit is takar a Jesus Skins. Vannak, akik szerint vicc ez az együttes, mások szerint pedig komoly vallásos meggyőződéssel zenélnek. De mi az igazság? Miután olvastam a találgatásokat a fórumban, úgy gondoltam, hogy az a legegyszerűbb, ha őket kérdezzük. Pár nap alatt sikerült is összehozni az interjút, ami elég érdekesre sikerült, úgyhogy inkább véleményt nem mondok.

Beküldve: 2006-02-09, 11:08

Aki nem ismerné őket, azoknak jó tudni, hogy ez a német Oi! banda elég nagy felháborodást okozott a megjelenésével, ugyanis olyan dolgot csináltak, ami sok ember számára furcsa: Keresztény Oi! zenét játszanak.

Kérlek mustasd be a bandát és a jelenlegi felállást.

A Jesusskins története 1995-ig nyúlik vissza. Öt barát, akik a keresztény közösség révén már jól ismerték egymást, elhatározták, hogy alapítanak egy együttest. Az első fellépés után kirúgtuk a gitárost (Júdás), mert lopta a pénzünket. Így hát négyen folytattuk, kerestünk még egy vokalistát, koncerteztünk, albumokat csináltunk, kirúgtunk tagokat, aztán újakat kerestünk.
Nem a felállás a fontos, hanem Jézus.

Játszottatok a Jesusskins előtt más zenekarokban?
Igen. A mostani dobosunk egy keresztény metál zenekarban játszott, a Disciples-ben. A basszerosunk egy szóló projektbe akart fogni, Lukács néven, de senki sem volt rá kíváncsi. Még a Jesusskins előtt, a 90-es években, egy nagyon szar zenekarban játszott, a PVB-ben. A gitárosunk még az iskolai zenakarban játszott fagotton. Ja, és mindegyikünk szokott énekelni a tábortűz mellett.
Néhány régi tag az Eight Balls-ban zenél most.

Ez egy hülye kérdés, de fel kell tennem, mert sokan nem tudnak titeket hova tenni... Szóval ti egy keresztény banda vagytok, ugye? Sokan azt mondják, hogy ez a keresztény stílus csak egy vicc, fricska az egyháznak és a többi keresztény együttesnek. Mi az igazság?
Mindig ugyanaz a kérdés...
Rengeteg ember (skinhedek és keresztények is) mondja, hogy vicc, amit csinálunk. A skinheadek azt mondják, hogy nem vagyunk igazi skinheadek, a keresztények pedig azt, hogy nem vagyunk igazi keresztények. A punkok azt mondják, hogy tönkretesszük a színteret (annak ellenére, hogy minket nem érdekel a punk színtér). Unalmas! Csak olvasd el a szövegeinket és megtudod, hova tartozunk. Ha pedig nem tudsz németül, akkor csak élvezd a zenét és figyelj a hangokra!
Furcsa, hogy sok embernek baja van egy keresztény skinhead bandával, de egy fasisztával semmi baja. Ha figyelembe vesszük a skinhead mozgalom történelmét, egy náci zenekar kevésbé illik a skinheadek közé, mint egy keresztény.

Vallásos családban nőttetek fel? Hogy kerültetek kapcsolatba az Oi! zenével?
Mindannyian különböző családi háttérrel rendelkezünk, néhányan vallásosabbak, néhányan kevésbé.
Az eredeti dobosunk a 90-es évek elején járt Londonban és ott látott pár skinheadet. Nagy hatással voltak rá, ezért vett egy csomó lemezt és haza jött. Itthon sokunknak megtetszett a zene és a stílus és később elhatároztuk, hogy együttest alapítunk. A basszerosunkat egy nyomornegyedben szedtük össze, nem volt nehéz az Isten útjára vezetni.

Nem nehéz össze egyeztetni a keresztény hitet az Oi! zenével? Nehéz volt elfogadtatni a zenéteket a közönséggel?
Egyáltalán nem nehéz össze egyeztetni!
A közönségünk pedig nagyon szeret minket. Talán sokakat nem a szövegünk és a hitünk érdekel, hanem a zenénk, de azért eljárnak a koncertjeinkre, ezzel nincs semmi probléma. De sok skinhead és punk megtalálta rajtunk keresztül Jézust!
Ha valaki nem szereti Jézust, akkon nem jön el a buliba, ez ilyen egyszerű. Viszont szerintem sokuk, ha igazán a szívére hallgatna, akkor rájönne, hogy szüksége van a hitre.

Miről szólnak a dalszövegeitek?
Mit mondhatnék róla? Az életünkről éneklünk, a keresztény skinheadek mindennapjairól. Sörről, fociról, egyházról, imádságról, prédikálásról, borról és sörről, erőszakról, vallásról, szexről, Jézusról, sörről, bulikról, Oi!-ról és sörről. És arról, hogy milyen jófejek vagyunk.

Hogy álltok a politikával? Mi a véleményetek az ns- és redskinheadekről? Támogattok olyan szerevezeteket, mint például a SHARP?
Útáljuk az összes nácit, függetlenül attól, hogy skinheadnek vallják-e magukat, vagy sem. Támogatnánk minden antifasiszta csoportosulást, ha lenne rá pénzünk. Egyébként nekünk saját SHARP mozgalmunk van (SkinHeads Against Religious Prejudice - skinheadek a vallási előítéletek ellen). Még az egyházi menhelyeket támogatjuk.

Mi a munkátok és mit csináltok szabadidőtökben?
Kocsmába járunk és templomba. Próbálunk, új számokat írunk, interjúkat adunk, családi életet élünk, etetjük az állatokat, megtérítjük az embereket.
Sokat dolgozunk, de erről nem akarok beszélni.

Úgy hallottam, hogy egy vallásos újságot is csináltok. Jól tudom?
Az az igazság, hogy az együttes leköti minden időnket, nincs időnk ilyesmire. De a barátaink csináltak egy keresztény újságot, csak idő közben sok munkájuk akadt az egyház segítésében, ezért ők is abba hagyták, nem maradt rá idejük.

Mi jut eszedbe a következő szavakról?
Kereszténység - Hit, embertársaink szeretete, munka, Jézus, jócselekedet. És hogy nem akarunk nácikat látni köztünk!
Skinhead - Kopaszság, család, életstílus, leülni a haverokkal és meginni egy jó sört egy csomag mogyoróval. És hogy nem akarunk nácikat látni köztünk!
Oi! - Zene! Hallgasd az Oppressed-et! Nagyon jók. Meg az A.C.A.B. is! És még rengeteg más zenekar van az egész világon. És nem akarunk nácikat látni köztünk!
 
Kikkel koncerteztetek együtt és hol? Mi a kedvenc bandátok?
Megszámlálhatatlan koncert, helyszín és még annál is több együttes.
A kedvencünk a Jesusskins!

Mit tudtok Magyarországról? Jártatok már nálunk?
Még soha nem jártunk nálatok, de már tényleg alig várjuk! Sok történetet hallottunk már Magyarországról a Barackától, akiket nagyon bírunk. Ki kéne állniuk a hitük mellett. (Srácok, emlékezzetek, hogy miről beszélgettünk Hamburgban!)

Köszi az interjút! Még valamit a végére?
Oi! Oi! Ámen. Találkozunk Budapesten, Április 22-én!

Jesus Skins weblap


Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk