Főoldal Hírek Magazin Koncertek Galéria Fórum Linkek
Bejelentkezés





Még nem regisztráltad magad?
Itt megteheted.
Blitz

Ez az együttes sokáig a punk színtér meghatározó bandája volt és a hatásuk érződik nagyon sok mai bandán. Hogy mit jelent a "nagy visszatérés", hogy fogadják a régi és új rajongók, és hogy miben különbözik a régi felállástól, és hogy mik a jövőbeli terveik, azt megtudjátok ebből az interjúból, ami júliusban jelent meg a www.punkoiuk.com-on.

Beküldve: 2005-11-17, 23:21

Nos, miért éledt újra a Blitz ennyi idő után? Kikből áll a zenekar?

Nézd, én soha nem adtam fel a Blitzet. Az öreg arcok egyszerűen nem tudták elfogadni, hogy az eredeti felállásból már csak én vagyok a bandában. Egyik interjúban sem tudtam elszakadni ettől, miközben én csak tovább akarom csinálni ezt és játszani a számokat amiket írtam.
Viszont most van egy teljesen új generációja a Blitz rajongóinak, akik viszont elfogadják amit csinálok, hogy turnézok, hogy játszom a régi Blitz számokat és használom a Blitz nevet.

Milyen volt a turné az USA-ban?

Nagyon jó volt, óriási buli minden koncerten. Egy hibát viszont elkövettünk, mégpedig azt, hogy csak olyan klubokban játszottunk, ahova csak 21 év fölöttieket engednek be. Viszont nagyon sok 21 év alatti rajongónk van, ezért az minden bulit olyan helyre szeretnénk csinálni ahova minden korosztály bejöhet.

Milyen hozzáállásbeli különbségek vannak a mostani és a régi Blitz között?

Rendben, eljött az igazság pillanata. Az idiótákat akikkel először csináltuk a zenekart, nem érdekelte mit is teszünk, egyszerűen menők akartak lenni azzal, hogy zenekarban zenélnek. Rögtön elhagyták a zenekart, mikor már nem volt annyira divatos Punk zenekarban játszani. Akik megmaradtak, ők az igazi punkok.

Melyik a kedvenc számod, és melyik szám jellemzi legjobban a zenekart?

A New Age a kedvencem, amihez fűződik egy történet: felkeresett a No Future kiadó, és azt mondták ajánlottak pár percet az Channel 4 The Tube című műsorában. Ez nem sokkal azután volt, hogy a Voice című albumunk felkerült a listákra. Azt mondták az lenne a legjobb, ha egy új számot játszanánk, de már csak 4 napunk volt a találkozóig a producerrel. Meglepetésemben azt mondtam „rendben, rögtön írok egy számot”. Letettem a telefont, és megírtam a New Age-t még azon a délutánon.
Élőben talán a Razors, az SGD, a New Age és persze a Warriors.

Mi volt a fénypont és mi volt a hullámvölgy a csapat történetében?

Nagyon sok fénypont volt, de mindig eszembe jut amikor először játszották a számunkat a Radio 1-ben, a nemzeti top 30-ban. Az első ami meglepett, hogy bekerültünk a top 30-ba. A Radio 1 pénteken nyomta a top 30-at, amit milliók hallgattak. A 28. helyen a Hot Chocolate-től az It Started With A Kiss-t, adták valami szerelmes válogatásról. Aztán szünet következett, gondolom a DJ is megmerevedett, mikor bemondta: „A 27. a Blitz – Voice of a Generation” és lejátszotta a We are the Boys-t. Az egyik haverom mondta, hogy épp egy közlekedési dugóban volt, és csak azt hallotta hogy az összes kocsiból üvölt a Blitz.
Régebben azt hittem, a legnagyobb mélypont az volt, hogy kiszálltam a régi felállásból, de már rájöttem, inkább áldás volt.

Mi volt a legfurcsább pletyka amit magadról hallottál?

Az a történet, hogy Avril Lavigne-al töltöttem el egy éjszakát.
Az igazság az, hogy egy bulin voltam, ahol egy csomó kiadótól voltak fejesekm meg koncertszervezők. Egy hotelszobában kötöttem ki valami csajjal aki Ontarioból jött, ugy emlékszem a neve Avril Ramona volt. Azt hiszem azt is mondta, hogy LA-be költözött és aláírt egy szerződést az Arista Records-al, meg hogy a zenéje valami pop/punk volt.
Egy évvel később Avril Lavigne betört a színtérre, aztán pár srác akik ott voltak a partin azt mondták hogy ő volt a lány akivel az estét töltöttem. Francba, csomó ingyen pia volt aznap este, szóval nem emlékszem. Lehet, hogy így volt????
Ja meg ott az a pletyka, hogy David Essex fia vagyok. Lehet hogy igaz, de nem nagyon érdekel, szóval nem akarom tudni az igazságot.

Az évek során biztos rengeteg Blitz feldolgozást hallottál. Melyik a kedvenced? Melyik lenne az a zenekar, amelyiktől megtiszteltetésnek vennéd, ha feldolgozná valamelyik számodat?

A Judge-tól a Warriors nagyon jó lett, a Distillers-es verzió is ok, Brody-nak jó a hangja
Lars küldött egy felvételt, amelyen a Rancid játsza az SGD-t, de szerintem túl gyors volt, szoval azt mondtam neki, hogy „más”.
A Charlotte Church-től szeretném hallani a Warriors-t.

Mit csináltál mialatt a Blitz pihent?

Elvoltam, most is ezt teszem.

Tervek, koncertek kiadványok 2005-ben?

A listán Texas és Kalifornia a következő, október után valamikor. Az új számok készen állnak a felvételre, már csak kiadót kell találni.
Az összes régi számunk újra fel lesz véve, jobb minőségben.

Még valami hozzáfűznivaló?

Ja, köszönet az új rajongóknak, meg a régieknek akik kitartottak mellettem.
„Never surrender!”

BLITZ @ myspace

Menü
A fórum legutóbbi hozzászólásai
Koncertek
2014-10-12, 19:07 | gabo
Beszélgetés külföldi zenekarokról
2014-09-17, 07:15 | Doslovits
Magazin
2014-04-10, 20:58 | rekaphc
Filmek
2013-01-02, 23:50 | lelkesz
Top 5
2012-12-27, 10:45 | razak
Öltözködés
2012-09-30, 09:34 | Doslovits
Fanzinek
2012-08-25, 16:39 | podravka
OFF TOPIC
2012-01-17, 13:47 | skaos
Labdarúgás
2011-07-22, 17:08 | Coimbra
Lemezbörze, disztrók
2011-06-30, 23:26 | fuksz
  www.skinhead.hu - Minden jog fenntartva.
Honlaptérkép
Impresszum
Rólunk